Ce se ascunde sub statuile de pe Insula Paștelui. Istoria monumentelor misterioase

Ce se ascunde sub statuile de pe Insula Paștelui. Istoria monumentelor misterioase
Sursă foto: Pixabay

Insula Paștelui este unul dintre cele mai vechi locuri în care au trăit oamenii, dar și cele mai izolate. Locul este cunoscut pentru statuile fețelor umane gigant, care potrivit unui studiu, poartă identități, iar la baza fiecăreia există o piatră de bazalt cu inscripții.

Istoria statuilor de pe Insula Paștelui

Insula măsoară 163 kilometri pătrați, unde se găsesc aproximativ 1000 de statui, cele mai mari 74 tone și măsoară 10 metri în înălțime. Istoria acestor statui încă este un mister, mai ales modul în care acestea au fost deplasate de-a lungul kilometrilor ce despart carierele de piatră de locul în care se găsesc acum, potrivit click.ro. 

Arheologii sunt de părere că polinezienii care s-au stabilit pe Insula Paștelui acum aproximativ 800 de ani au culcat statuile și au deplasat împingându-le pe un pat de bușteni. Conform acestei teorii, Rapa Nui, localnicii aceste insule, au devenit atât de obsedați de construirea statulilor încât au tăiat toate pădurile.

Ce se află inscripționat la baza statuilor

Ultimele cercetări arată că statuile poartă identități, iar la baza fiecăruia se află o pierdere de bazalt cu inscripții, care arată ca niște desene. Acestea arată informații despre familie și castelele existențe în cadrul acelei societăți.

Insula Paștelui se află în mijlocul Pacificului de Sud, la aproximativ 4.000 de kilometri de coasta Americii de Sud și la 4.185 de kilometri de Tahiti. Cu o suprafață de 163 de kilometri pătrați, insula este alcătuită din rocă vulcanică.

Această insulă a fost botezată Insula Paștelui de amiralul olandez Jakob Roggeveen, care a descoperit-o în duminica de Paște, în 1722. Locuitorii insulei o numesc Rapa Nui (Marea Rapa). Potrivit legendelor, când primii oameni au ajuns pe insulă, regele lor a denumit-o „Te-Pito-o-te-Henua” (Buricul Pământului).

Oamenii de știință cred că statuile de pe Insula Paștelui fac parte din tradiția polineziană de venerare a strămoșilor, fiecare reprezentând un fost șef de trib. Aceste statui gigantice erau amplasate pe platforme înalte, situate între zei și oameni, și erau orientate cu fața spre interiorul insulei, pentru a putea cuprinde totul cu privirea lor protectoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:39 - Nicușor Dan spune că a comandat un sondaj: La intenția de vot, primul e Călin Georgescu – peste 40%
23:25 - Călin Georgescu se autointitulează „președintele ales al României” și dă dispoziții instituțiilor: Parlamentul să anuleze mandatul dictatorial al lui Iohannis, Parchetul să cerceteze fraudarea alegerilor de către PSD, PNL, Iohannis și CCR
23:05 - Vasile Dîncu (PSD): Crin Antonescu a fost un candidat de rezervă. Nu știm dacă mai este potrivit
22:44 - Marcel Ciolacu, prima reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale
22:26 - Bolojan: Săptămâna care vine cred că e o perioadă potrivită să se stabilească acest calendar al prezidențialelor. Validarea candidaturii lui Crin Antonescu e corectă, toți liderii partidelor din coaliție ne-am asumat-o (VIDEO)
22:11 - Crin Antonescu: „Nu m-am retras, nu am abandonat, e o decizie pe care o aștept a acestor partide. Pe mine, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, puteți conta” (VIDEO)
21:52 - Crin Antonescu, reacție „cu simpatie” la declarațiile lui Nicușor Dan: „A luat apărarea partidelor. M-am gândit: uite ce candidat bun ar fi fost pentru ei!” (VIDEO)
21:33 - Crin Antonescu: „Nu tremură inima în mine că voi fi sau nu candidat. Pentru asta, inima mea e de piatră” / Despre Călin Georgescu: „Asemenea bazaconii, grozăvii nu am mai văzut” (VIDEO)
21:11 - Crin Antonescu: O chestiune chiar urgentă e stabilirea datei alegerilor. Nu e normal să prelungim un provizorat nu foarte simpatic multor oameni (VIDEO)
20:53 - Tomac (PMP): România traversează o criză politică fără precedent și absolut jenantă, din cauza partidelor de la guvernare, care fac orice pentru a se menține la putere (VIDEO)