Un tânăr din Satu Mare și-a cumpărat permisul de conducere de pe Facebook. Cât a plătit pentru act și ce condamnare a primit

Un tânăr din Satu Mare și-a cumpărat permisul de conducere de pe Facebook. Cât a plătit pentru act și ce condamnare a primit
Sursa foto: autovit.ro

Un bărbat din Satu Mare, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat, săptămâna aceasta, la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducerea unui autoturism fără permis și uz de fals.

A cumpărat permisul de conducere de pe Facebook

Tânărul le-a spus polițiștilor faptul că în anul 2021 a observat pe Facebook că se vând permise originale. Astfel că, acesta a luat legătura cu reprezentanții paginii prin aplicația WhatsApp, scrie presasm.ro, citată de Știrileprotv.

Pentru realizarea actului, bărbatului i s-au cerut datele personale și o fotografie color făcută la un perete alb și i s-a promis că, în termen de 10-12 zile, va avea documentul.

Cât a costat actul

Când a fost finalizat permisul de conducere i s-a transmis pe aplicația WhatsApp poză cu el față-spate și o filmare cu lampa UV. Documentul de conducere, plătit în două rate, respectiv 450 euro/rată, figura ca fiind emis de autoritățile din Ucraina.

Ulterior, după aproximativ 14 zile, permisul de conducere a fost livrat prin postă, alături de o diplomă de absolvire a unei școli de șoferi.

Bărbatul a declarat că transferul de bani şi primirea la domiciliu a plicului cu permisul de conducere s-au întâmplat pe teritoriul Germaniei, nu în România. În cursul lunii iulie a anului 2021 s-a reîntors în țară cu permisul de conducere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)
21:48 - Sancțiunea primită de un șofer prins pe DN 1 cu o viteză de 213 km/h. IPJ Sibiu: Viteza se premiază!
21:34 - Daniel Fenechiu (PNL): Este cât se poate de evident că Mircea Geoană e foarte neglijent cu anturajul. În momentul în care tu te afișezi cu anumite persoane, dai un semnal (VIDEO)
21:21 - Alina Gorghiu: Tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală. Ministerul Justiției a elaborat un ghid care îndrumă victimele către autoritățile competente
21:19 - În câte ore parcurge un autobuz în București, un traseu cu 43 de stații. Timpul petrecut în autobuz, suficient încât să străbați drumul București-Sibiu