Roșiile ajută la reducerea hipertensiunii arteriale. Ce s-a descoperit în cadrul unui studiu

Roșiile ajută la reducerea hipertensiunii arteriale. Ce s-a descoperit în cadrul unui studiu
Sursa Foto: pixabay.com

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, consumul regulat de roșii poate fi asociat cu o reducere semnificativă a riscului de hipertensiune arterială.

Beneficiile consumului de roșii

Studiile clinice din trecut au fost neconcludente în ceea ce privește efectele consumului de roșii asupra tensiunii arteriale, iar datele din studiile epidemiologice au fost limitate. Cu toate acestea, un nou studiu, realizat în cadrul programului PREDIMED, a adus lumină în această privință, potrivit G4Food. 

Rezultatele studiului au arătat că un consum mai mare de roșii a fost asociat cu o reducere a riscului de hipertensiune arterială. Participanții care consumau o cantitate mai mare de roșii au prezentat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale și, implicit, un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune arterială.

Cum a fost realizat studiul

Studiul a implicat 7.056 de participanți, dintre care 82.5% erau hipertensivi. Consumul de roșii a fost măsurat și împărțit în patru grupuri, în funcție de cantitatea consumată zilnic. Rezultatele au arătat că cei care consumau cantități mai mari de roșii prezentau un risc semnificativ mai mic de a suferi de hipertensiune arterială.

Studiul subliniază importanța consumului regulat de roșii și a produselor pe bază de roșii în prevenirea și gestionarea hipertensiunii arteriale. Consumul constant poate reduce riscul de tensiune arterială cu până la 36%, conform rezultatelor obținute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital