Cum poate pierde PNL Bucureştiul cu Marian Munteanu: ”Liberalii au uitat de partidul Facebook. Deja circulă pe net toate declaraţiile lui pro-legionare, toate portretele lui puse pe site-uri legionare"

Cum poate pierde PNL Bucureştiul cu Marian Munteanu: ”Liberalii au uitat de partidul Facebook. Deja circulă pe net toate declaraţiile lui pro-legionare, toate portretele lui puse pe site-uri legionare"

Nominalizarea lui Marian Munteanu în poziţia de candidat al PNL la alegerile pentru Primăria Bucureşti a declanşat un val uriaş de controverse pe Internet. Omul din spatele campaniei online a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014, Vlad Tăuşance, spune că aceasta este “o reacţie fizică la un personaj toxic, e o reacţie normală pentru că internetul e un mediu reactiv”.

“Deja circulă pe net toate declaraţiile lui pro-legionare, toate portretele lui puse pe site-uri legionare ş.a.m.d. Mie mi se pare că e compromis din multe puncte de vedere, pentru orice om cu ţiglele pe casă. Pentru naţionalişti e o veste bună. Dar din fericire naţionaliştii sunt undeva la 3%”, a subliniat Vlad Tăuşance într-un interviu pentru Gândul.

Profilul fostului lider al Pieţei Universităţii nu vine în întâmpinarea aşteptărilor enunţate pe reţelele de socializare, unde nu este un teren fertil pentru un discurs mai apropiat celui legionar şi pro-Biserică.

“Eu pariez că nu sare de 15%”, afirmă Tăușance.

Amintim că în urmă cu cinci luni, după tragedia din Colectiv, pe Facebook s-a răspândit un amplu curent de sancţiune faţă de poziţia BOR în cazul tragediei.

Internauții au răspândit rapid materialele și fotografiile de la evenimentele din 1993 ale fostului lider al Pieţei Universităţii cu privire la asemănările dintre Mişcarea pentru România, o organizaţie condusă de acesta între 1992 şi 1995, şi Mişcarea Legionară, cât şi fotografia în care apare ţinându-se de mână cu Virgil Măgureanu.

Și Antonio Momoc, specialist în comunicare politică, consideră că liberalii nu au făcut o alegere corectă. În viziunea lui, Marian Munteanu nu mai reprezintă societatea civilă, iar acest aspect a fost taxat şi de utilizatorii Facebook.

“El e dintr-o zonă destul de dubioasă ideologic şi astăzi faptul că se spune că e din societatea civilă şi că se răstoarnă, de fapt, sensul iniţial a ceea ce au vrut să spună oamenii la Colectiv, când au ieşit în piaţă, şi să spui, astăzi, că, de fapt, Marian Munteanu reprezintă societatea civilă poate reprezenta în anii ’90, atunci când o reprezenta, dar astăzi nu o mai reprezintă, iar pe Facebook oamenii au sancţionat chestiunea asta.

Nu am văzut reacţii pozitive pe Facebook, iar Facebook-ul cred că reprezintă cel mai bine spiritul Colectiv şi ceea ce a cerut strada sau piaţa, iar dacă doamna Gorghiu vrea să vadă ce a cerut piaţa, ar trebui să se uite mai des pe Facebook şi mai cu atenţie. Facebook-ul sigur nu doreşte acest tip de aşa-numită “societate civilă” sau acest tip de aşa-numiţi “tehnocraţi”, a mai precizat, pentru Gândul, Antonio Momoc.

Opinia publică reproșează PNL-ului faptul că „se preferă un discurs radical de dreapta” prin susţinerea lui Marian Munteanu, punctează Antonio Momoc. Iar dovadă stau “toate declaraţiile lui pro-legionare, toate portretele lui puse pe site-uri legionare care deja circulă pe internet”, adaugă Vlad Tăuşance.

De asemenea, un alt motiv de reproş este ignorarea Facebook-ului care, în viziunea lui Momoc, “reprezintă cel mai bine spiritul Colectiv şi ceea ce a cerut strada” atât la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, cât şi după tragedia din Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Potrivit unui raport al Facebrands, 1,90 milioane de persoane, reprezentând 24,97% din totalul de 8,4 milioane de conturi, sunt utilizatori Facebook cu reşedinţa în Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`