Marcel Ciolacu: Nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată și decisă în totalitate într-o coaliție politică / Momentan avem o competiție de scris cărți. Nu particip la ea (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată și decisă în totalitate într-o coaliție politică / Momentan avem o competiție de scris cărți. Nu particip la ea (VIDEO)
Marcel Ciolacu, liderul PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit despre divergențele cu liberalii, luni, în cadrul unor declarații de presă, și a subliniat că nu va accepta „ca activitatea Guvernului să fie coordonată și decisă în totalitate într-o coaliție politică”.

Marcel Ciolacu, despre majorarea salariului minim

Întrebat despre faptul că liberalii susțin că nu ar fi fost consultați înainte ca el să anunțe majorarea salariului minim, Marcel Ciolacu a spus: „E o decizie luată după data de cred că 15 decembrie în coaliție de noi, toți, că se merge cu salariul minim de 3.300 de la 1 ianuarie, urmând ca pe urmă să fie mărit la 1 iunie, de 3.700”.

„Nu mi-aduc aminte ca până s-a luat decizia, cu adevărat, împreună cu partenerii sociali, cu sindicatele, de către Guvern să fi fost altă decizie, deci, cu alte cuvinte, eu am respectat această decizie. În ceea ce privește cei 200 de lei neimpozabili, vreau să vă anunț că este o lege, este o lege, cu adevărat, cu un caracter temporar, care se termină pe data de 31 decembrie”, a adăugat premierul.

Referitor la cheltuielile publice, el a declarat: „Politica fiscală într-un stat normal o face ministrul Finanțelor împreună cu Guvernul, dar eu, Marcel Ciolacu, primul ministru al României, nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată și decisă în totalitate într-o coaliție politică, pentru că ne întoarcem la experiența avută coaliției PNL-USR”.

Marcel Ciolacu: Momentan avem o competiție de scris cărți. Nu particip

Întrebat despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale, având în vedere că PNL a afirmat deja că îl susține pe liderul partidului, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a spus: „După data de 10 o să vă spun împreună cu colegii mei din Partidul Social Democrat decizia privind candidaturile. Până atunci, avem o competiție momentan de scris cărți. Nu particip la ea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital
18:55 - „Mi-e frică, nu sunt pregătită”. Un ciclon puternic va mătura țara de la vest la est chiar când vine și viitura de pe Dunăre. România nu are niciun expert în evaluarea digurilor. 5 județe ar putea fi înghițite de ape
18:14 - Mircea Geoană: Curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit
18:08 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie: Provocare pentru Raci pe zona de familie. Pentru ei devine o temă de rezolvat (VIDEO)
17:42 - BOR îndeamnă la rugăciuni care să ne apere de furtuni și inundații. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”
17:11 - Simona Halep revine pe teren chiar săptămâna viitoare. La ce turneu va participa (VIDEO)
16:42 - Neamț: Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat
16:17 - Moody’s a revizuit în jos prognoza privind creșterea economică a României și anticipează un deficit bugetar de 7,5% din PIB. Agenția crede că actuala coaliție PSD-PNL va rămâne la putere și după alegeri