Uleiul de pește are o serie de beneficii, fiind o sursă bogată de acizi grași și omega-3, doar că un studiu nou arată că acesta ar putea crea probleme de sănătate unor persoane.
Studiul a fost realizat în Marea Britanie și a cuprins peste 415.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, conform Spotmedia.
Circa o treime dintre respondenți au fost monitorizați în jur de 12 ani și au declarat că au consumat regulat ulei de pește. Acesta a ajutat doar persoanele care aveau boli cardiace.
Persoanele care nu aveau probleme cu inima și consumau în mod regulat ulei de pește prezentau un risc cu 13% mai mare de a dezvolta fibrilație atrială și un risc cu 5% mai mare de a suferit un AVC.
Dar, uleiul de pește s-a dovedit a fi benefic pentru unele persoane. În cazul celor care aveau probleme cu inima la începutul studiului au înregistrat o scădere cu 13% de a trecere de la fibrilație atrială la infarct miocardic și un risc cu 9% mai mic de a trece de la insuficiență cardiacă la deces.