Universitatea din România care este considerată cea mai frumoasă din Europa. Ocupă primul loc în clasament

Universitatea din România care este considerată cea mai frumoasă din Europa. Ocupă primul loc în clasament
Sursă foto: bcub.ro

În topul „Celor mai frumoase clădiri universitare din Europa” sunt analizate toate clădirile universitare de pe continent, in punct de vedere al reguli din arhitectură denumită „proporția de aur”. România se află în fruntea clasamentului, cu o clădire extrem de apreciat datorită arhitecturii sale remarcabile.

Biblioteca Carol I a fost considerată cea mai frumoasă

Deși România este o țară în continuă dezvoltare, există clădiri care atrag atenția și care sunt apreciate pe plan internațional. În Europa există peste 2.700 de universități care încântă privirea cu arhitectura și stilul lor unic. Knowledge Academy a dorit să facă un top cu cele mai frumoase clădiri universitare din Europa, folosind regula  „proporția de aur” din arhitectură.

Biblioteca Carol I a fost cea care a obținut cel mai mare punctaj, deoarece este cea mai aproape de perfecțiune din punct de vedere estetic. Fiind o clădire de patrimoniu, Biblioteca Universității din București a fost finalizată în 1893 și inaugurată de către regele Carol I, în anul 1895.

Arhitectul acestei clădiri este Paul Gotterau, care este autorul și al Palatului Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economii și al vechiului Palat Regal, potrivit Click.ro.

Ce scor a obținut clădirea din România

Scorul obținut de Biblioteca Universității din București în cazul „proporției de aur” este de 94,07%. Astfel, clădirea devenit una dintre cele mai plăcute și apreciate dintre toate centrele universitare din Europa.

Pe al doilea loc al clasamentului se află clădirea principală a Universității din Catania, Italia. Imobilul este construit într-un stil baroc și a fost realizat în urma unui cutremur care avut loc în anul 1693, iar de-a lungul timpului a beneficiat de mai multe reparații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:06 - Diana Buzoianu, despre legea candidaturii lui Iohannis: USR o va ataca la CCR dacă va trece prin Parlament / Inclusiv PSD s-a opus să pună proiectul pe ordinea de zi și să îl respingă (VIDEO)
20:04 - Românii care au carduri și conturi la această bancă trebuie să fie extrem de atenți la bani! Anunț important pentru toți clienții instituției bancare
19:57 - Tragedie în Italia. Doi turiști, un bebeluș și bunica sa, au fost dați dispăruți în urma inundațiilor din nordul Italiei
19:42 - Cât costă o noapte de cazare în complexul lui Dan Bittman. Părerile turiștilor sunt împărțite: „După ce cobori 188 de trepte …”
19:37 - Sondaj: Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă ar obține cele mai multe dintre voturile exprimate de cetățenii Republicii Moldova la prezidențialele din România
19:31 - Gest admirabil din partea unui tânăr din Târgu Jiu. Acesta a găsit pe stradă un portofel plin cu bani
19:22 - Octavian Berceanu: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro. Bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației – 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării (VIDEO)
19:22 - O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice se lansează pe 27 septembrie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care aplică pentru finanțare și de ce documente este nevoie
19:11 - Diana Mardarovici (PNL), despre „Legea Iohannis”: În context electoral, că s-a răzgandit Marcel Ciolacu și că nu mai vrea să susțină această modificare legislativă, nu e o surpriză pentru nimeni (VIDEO)
19:05 - Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane