Motivul pentru care recuperarea lui Kate Middleton arată foarte diferit față de cea a lui Charles. De ce Regele Marii Britanii a ales să apară în spațiul public, iar Prințesa a ales să se retragă

Motivul pentru care recuperarea lui Kate Middleton arată foarte diferit față de cea a lui Charles. De ce Regele Marii Britanii a ales să apară în spațiul public, iar Prințesa a ales să se retragă
Sursa foto: Hepta - Alpha Press

Atât Regele Charles, cât și Prințesa Kate au dezvăluit la începutul acestui an că se luptă cu cancerul, dar perioadele lor de recuperare arată foarte diferit.

Prințesa Kate a stat departe de ochii publicului. Ea nu a mai apărut în spațiul public de când și-a anunțat diagnosticul de cancer, în martie, informează Mirror.

În schimb, regele a fost văzut de mai multe ori și a revenit recent la îndatoririle sale oficiale, în ciuda faptului că este încă supus unui tratament pentru tratarea cancerului. Și acum, cei din interior au dezvăluit motivul emoționant din spatele abordărilor lor diferite.

Kate, mamă a trei copii, și-a împărtășit cu curaj lupta ei pentru a se face bine, într-un videoclip personal, în care a spus că testele postoperatorii au descoperit că are cancer.

La o lună după ce diagnosticul regelui a fost anunțat de către Palat, Kate a transmis un mesaj, printr-un clip video, și a spus că „rămâne pe deplin pozitivă în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină pe deplin la serviciul public, cât mai curând posibil”.

Motivul pentru care Regele Charles a revenit în spațiul public

Atât Charles, cât și Kate au fost supuși unui tratament pentru cancer, însă nu au dezvăluit cu ce tip de cancer se confruntă.

Reflectând la absența totală a lui Kate din viața publică, o sursă i-a spus lui Richard Eden de la Daily Mail: „Regele Charles și-a dorit foarte mult să fie văzut de public în timp ce urma propriul tratament pentru cancer”, dar acesta nu a fost și cazul Prințesei Kate, oricât de dezamăgitor ar fi pentru admiratorii ei.

„În calitate de suveran, Majestatea Sa se află într-o poziție foarte diferită de cea a Prințesei de Wales. Nu este nevoie ca ea să fie văzută în timp ce își revine.”

Ce a spus Prințul William despre starea de sănătate a lui Kate

La începutul acestei luni, William a dat câteva detalii despre starea de sănătate a soției sale, în timpul unei vizite de două zile în sud-vestul Angliei. Prințul de Wales a vizitat Spitalul Comunitar St. Mary de pe Insulele Scilly când administratorul spitalului, Tracy Smith, a spus: „Pot să întreb ce mai face Prințesa Kate?”

William a răspuns că Prințesa Kate „se descurcă bine”. Și când a fost întrebat despre copiii săi – George, Charlotte și Louis – a glumit: „Copiii sunt foarte geloși că sunt aici… Poate că vom veni mai târziu, în cursul anului”.

Între timp, cuplul a împărtășit o postare comună în onoarea Săptămânii de conștientizare a sănătății mintale, scriind pe X, prin intermediul contului Kensington Royal.

„Petrecând o zi împreună la ferma lui Sam din Hereford, au discutat despre sănătatea mintală în comunitatea agricolă, găsind sprijin și Strategia de sănătate mintală a Ducatului Cornwall”.

Deși prințesa nu apare personal în videoclip, care poate fi vizionat integral pe YouTube, acesta a fost produs atât de ea însăși, cât și de William.

Munca lui Kate în culise vine după ce Charles, în vârstă de 75 de ani, și-a început din nou îndatoririle publice, la sfârșitul lunii trecute.

Kate s-a adresat ultima dată publicului în videoclipul ei emoționant, în timpul căruia a cerut spațiu și intimitate în timp ce urmează tratamentul de chimioterapie preventivă.

Ea a explicat că a durat ceva timp până le-a explicat și celor trei copii mici ai Prințului William – George, 10 ani, Charlotte, nouă ani și Louis, șase ani, situația ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital