Permise de conducere, la vânzare pe rețelele de socializare. Trei indivizi au fost arestați

Permise de conducere, la vânzare pe rețelele de socializare. Trei indivizi au fost arestați

Trei bărbați care vindeau permise de conducere „originale” prin intermediul rețelelor de socializare au fost arestați.

Indivizii au postat diferite anunțuri, în perioada ianuarie 2022- mai 2024, pe Facebook, Instagram și TikTok prin care vindeau permise de conducere originale, conform Adevărul.

Cât costa un permis

Bărbații foloseau un număr de contact care transfera conversațiile pe Whatsapp unde trimiteau fotografii cu permisele de conducere cu datele doritorilor. Un permis avea prețul cuprins între 600 și 1.200 de euro, bani care erau transferați într-un cont de Revolut.

„Prin folosirea de mijloace frauduloase, nume sau calităţi mincinoase, precum reprezentanţi ai unor şcoli de şoferi, poliţişti sau prin expedierea unui mesaj temporar prin aplicaţia Whatsapp ce conţinea imaginea unui permis de conducere cu datele solicitantului, inculpaţii au indus în eroare persoanele interesate cu privire la împrejurarea că vor intra în posesia permiselor de conducere solicitate.

Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare demarării procedurii de întocmire a permiselor de conducere şi expedierii acestora, inculpaţii solicitau de la persoanele interesate sume cuprinse între 600 euro şi 1.200 de euro. Aceste sume erau transferate inculpaţilor prin intermediul platformei financiare Revolut”, au transmis procurorii.

30 de persoane au vrut să cumpere premise de conducere

30 de persoane au încercat să obțină permisele de conducere în mod fraudulos.

Indivizii au fost prinși în București și arestați pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată și vor fi prezentanți în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)