Klaus Iohannis, despre candidatura sa: Nu au avut loc alte discuții pentru ocuparea altei funcții, iar la NATO discuțiile sunt în toi (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre candidatura sa: Nu au avut loc alte discuții pentru ocuparea altei funcții, iar la NATO discuțiile sunt în toi (VIDEO)
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre candidatura sa la funcția de secretar general al NATO, miercuri, în cadrul unor declarații de presă la Zărnești, și a spus că la nivelul Alianței „discuțiile sunt în toi”.

Klaus Iohannis: Nu au avut loc alte discuții pentru ocuparea altei funcții

Întrebat de reporteri despre stadiul negocierilor cu privire la candidatura sa, dar și dacă în paralel au avut loc alte discuții pentru o eventuală funcție la nivelul UE, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu au avut loc alte discuții pentru ocuparea altei funcții, iar la NATO discuțiile sunt în toi, cum se spune, dar nu, ele nu sunt în faza în care ar putea fi făcute publice”.

Totodată, întrebat unde se vede la finalul mandatului de Președinte al României, el a spus: „Asta vom vedea la finalul mandatului”.

A discutat și cu președintele SUA despre candidatura la NATO

Pe 7 mai, în contextul vizitei în SUA, președintele Klaus Iohannis confirma că a discutat și cu omologul său american despre candidatura la funcția de secretar general al NATO.

„Și acest punct a fost atins în discuția noastră tete-a-tete și împreună am decis să continuăm dialogul (…). Aceste discuții nu se fac publice și nu o să mă apuc eu să spun ce a spus președintele Biden, eu vă spun ce am spus eu acolo, dar discuția nu a fost una lungă, a fost una relativ scurtă”, declara Iohannis.

El a anunțat pe 12 martie că intenționează să candideze pentru această poziție.

„Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO. Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, afirma Klaus Iohannis la acel moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`