Cât de benefice sunt medicamentele pentru slăbit. Ce se întâmplă când tratamentul este oprit

Cât de benefice sunt medicamentele pentru slăbit. Ce se întâmplă când tratamentul este oprit
Sursa foto: Pixabay

Medicamentele de slăbit sunt utilizate de milioane de oameni, însă specialiștii susțin că persoanele care întrerup tratamentul iau din nou în greutate.

„Pofta la mâncare revine curând”

Domenica Rubino, director al Centrului de Management și Cercetare a Greutății din Washington aexplicat că două dintre cele mai populare medicamente pentru slăbit respectiv Ozempic și Wegovy, nu sunt remedii permanente pentru obezitate, deoarece „pofta de mâncare revine curând”.

„Obezitatea nu este ca o infecție în care iei antibiotice și ai terminat. Nu este diferit de hipertensiune arterială sau diabet sau de multe alte boli cronice cu care ne confruntăm, în care trebuie să utilizați medicamente cronice”, susține Domenica Rubino, potrivit Adevărul.ro.

Medicamentele respective ajută oamenii se piardă în greutate însă un studiu publicat în 2021 a constatat că e participanții au experimentat o scădere medie de 15 la sută din greutatea pe parcursul a trei săptămâni, în timp ce persoanele tratate cu placebo au pierdut 2% din greutate.

„De exemplu, unii dintre cei care iau medicamentul, totuși, scad până la 20% din greutatea lor inițială. Pretinsele beneficii pentru sănătate par acum să fie și mai de anvergură, cele mai recente date dintr-un studiu numit Select, publicat în 2023, care arată că semaglutida poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral cu o cincime la pacienții cu antecedente de boli. boala cardiovasculara”, conform studiului.

Pofta de mâncare revine când tratamentul este oprit

La un alt studiu au participat aproximativ 800 de persoane, care au primit injecții săptămânale cu semaglutidă însoțite de ajustări ale dietei, un regim de exerciții și psihologică. Aceștia au pierdut aproape 11% din greutatea inițială în patru luni, dar când o treime din participanți au fost ulterior trecuți la o injecție placebo pentru că încă un an, au revenit la 7% din greutatea pierdută.

După studiu din 2021 în care pacienții au fost injectați 68 de săptămâni cu semaglutidă și au reușit să piardă mai mult de 15% din greutatea corporală, în 12 luni de la terminarea tratamentului aceștia și-au recăpătat două treimi din greutatea anterioară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările