Gabriela Firea, ”proiect ambițios” pentru sectorul cultural din Capitală: ”’Micul Paris’ trebuie să renască”. Principalele obiective (FOTO)

Gabriela Firea, ”proiect ambițios” pentru sectorul cultural din Capitală: ”'Micul Paris' trebuie să renască”. Principalele obiective (FOTO)
Foto: Facebook @ Gabriela Firea

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a declarat că are „un proiect ambițios” în domeniul Culturii, care include Arena Polivalentă, un teatru nou pentru copii și adolescenți, modernizarea Circului Metropolitan, o nouă Sală de Concerte și susținerea financiară a artiștilor independenți.

Aceasta a reproșat actualei administrații a Capitalei că a ignorat complet acest domeniu și că a tăiat din bugete, fapt ce a dus la anularea multor spectacole și aproape la închiderea centrelor culturale.

Proiectul Gabrielei Firea pentru viața culturală din București

„⭐️ “Micul Paris” trebuie să renască. Capitala are nevoie de cultură, în toate formele ei: teatre, muzee, săli de spectacole, artiști independenți și multe altele. Elevii și studenții să poată merge gratuit la muzeele Municipalității.

‼️ În ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevărat o “Cenușăreasă”. S-au tăiat bugetele, s-au anulat spectacolele și aproape s-au închis centre culturale. Un adevărat asalt împotriva artei. Nu mai vorbim că nici până acum posturile directorilor de teatre nu au fost scoase la concurs și s-au depășit toate termenele legale.

🏟️ În domeniul Culturii, am în vedere un proiect ambițios. În primul rând, finalizăm construcția Arenei Polivalente – o sală multifuncțională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros, cât și competiții sportive de talie europeană.

🎭 De asemenea, ar fi foarte important pentru Capitala României în care se află cele mai multe teatre, care intră periodic în reparații și modernizări, să existe un Teatru Temporar – pentru relocarea spectacolelor pe durata lucrărilor de reabilitare.

🎟️ Mă voi implica în susținerea financiară a artiștilor independenți și a teatrelor independente pentru a da o șansă de afirmare unei noi generații de aur a teatrului românesc.
🤹🏻 Cred de asemenea că e nevoie de un nou teatru de copii, dar și pentru adolescenți, de modernizarea Circului Metropolitan și de o nouă Sală de Concerte – Filarmonică.

🎫 Ca în marile capitale europene, voi susține accesul gratuit al elevilor și studenților la muzee.

🙏🏻 Toate acestea pot contribui, alături de multe alte programe și activități, la promovarea culturală și turistică a Bucureștiului”, a transmis Gabriela Firea, pe Facebook.

Aceasta i-a îndemnat apoi pe bucureșteni să-i consulte întregul program pentru Capitală, disponibil AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`