„Poarta Eroilor”, noua poartă de intrare în Sectorul 4: Ce funcționalitate are construcția care luminează intersecția Eroii Revoluției

„Poarta Eroilor”, noua poartă de intrare în Sectorul 4: Ce funcționalitate are construcția care luminează intersecția Eroii Revoluției
Sursa foto: Daniel Băluță / Facebook

Mai multe proiecte de investiții derulate în Sectorul 4, cu fonduri guvernamentale, dar și cu bani europeni au ajutat la fluidizarea traficului și au dat un nou aspect sectorului.

Planul pentru dezvoltarea Sectorului 4, după un concept UE

Proiectele de regenerare urbană implementate în Sectorul 4 au avut menirea de a îmbunătăți condițiile de muncă și trai, cu accent pe tranziția verde, dar și de a aduce un plus de estetică. Acestea s-au înscris sub umbrela conceptelor „Noul Bauhaus European” și „Green Deal”, ce exprimă politica UE de a crea moduri de trai estetice, durabile și incluzive.

De exemplu, au fost implementate investiții precum Pasajul Europa Unită, gândit atât din punct de vedere estetic, dar și ca o cale de circulație menită să asigure fluidizarea traficului rutier în zonă. Pe aceeași idee s-a pornit și la Patinoarul Berceni Arena.

Schimbări în zona Eroii Revoluției. Ce este „Poarta Eroilor” și ce rol are

Cât privește schimbările din zona Eroii Revoluției, acestea au fost precedate de un studiu realizat de arhitecți acreditați de către Ministerul Culturii și Cultelor. Ei au identificat trei monumente istorice, obiective circumscrise patrimoniului național: Cimitirul Șerban Vodă – Bellu, Cimitirul Eroii Revolutiei 1989 și Cimitirul Evreiesc.

Ținând cont de valoarea istorică, arhitecturală și culturală a zonei, specialiștii au propus construirea unui obiect arhitectural, care să valorifice patrimoniul și să aducă un omagiu eroilor noștri.

Prin acest monument, au spus arhitecții, va fi soluționat aspectul urbanistic urmând ca, la finalul lucrărilor, „Poarta Eroilor”, noua poartă de intrare în Sectorul 4, să fie regenerată coerent.

Aceasta are și un alt rol dincolo de cel estetic, anume susține linia de contact a tramvaielor, care a fost modernizată în totalitate.

Accesul călătorilor către această stație va fi realizat prin pasajul pietonal subteran, a cărui construcție a început acum 14 ani și care a fost abandonată până la momentul luării în administrare de către Sectorul 4, când se afla la un pas de prăbușire.

Acum, pasajul e modernizat și interconectat cu stația de metrou Eroii Revoluției și cu noua stație de tramvai din centrul intersecției. Astfel, pietonii circulă în siguranță deoarece au traseu separat de cel al mașinilor. De asemenea, la suprafață, circulația autoturismelor se va desfășura mai fluent, astfel că la poarta de intrare și ieșire din București către Bulgaria, timpii de așteptare în trafic se vor reduce cu aproximativ 70%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`