Şefia Senatului, negociată în PSD: Geoană, la un pas de debarcare „benevolă”. Corlăţean, posibilul înlocuitor

Şefia Senatului, negociată în PSD: Geoană, la un pas de debarcare „benevolă”. Corlăţean, posibilul înlocuitor
Foto: evz.ro

Social-democraţii sunt foc şi pară pe Mircea Geoană. Unele voci cer chiar ca acesta să piardă scaunul de la şefia Senatului, după afirmaţiile făcute în timpul unei vizite în Statele Unite, unde s-a prezentat  drept liderul Opoziţiei.

Biroul Permanent Național al PSD i-a cerut lui Mircea Geoană, în şedinţa de luni, să renunțe de bună voie la funcția de președinte al Senatului, urmând ca în locul actualului președinte al Senatului să fie nominalizat Titus Corlățean.

Sperăm ca Mircea Geoană să accepte această decizie, este în interesul partidului şi al USL. Cred că interesele personale şi agendele proprii nu au cum să prevaleze în faţa celor ale partidului şi ale USL„, a spus Corlățean despre plecarea benevolă a lui Geoană.

Ședința BPN al PSD s-a desfășurat în lipsa președintelului Senatului. Se pare că Geoană nu a primit nicio invitație oficială sau informală, deși liderii PSD anunțaseră că îl vor convoca într-o ședință pentru a discuta referitor la atacurile lansate împotriva unor lideri social-democrați și pentru vizita acestuia în Statele Unite.

Mircea Geoană a fost criticat în BPN pentru afirmațiile recente, inclusiv aceea referitoare la o posibilă candidatură a PSD la prezidențiale, deși această candidatură urmează a fi nominalizată de către PNL, în persoana lui Crin Antonescu.

În urma acestei ședințe, Victor Ponta a declarat că nu dorește să anunțe decizia din BPN în privința lui Mircea Geoană, precizând că va merge să discute cu senatorii PSD, urmând ca la ieșire să comunice decizia colegilor săi.

În decembrie 2010, Mircea Geoană a fost suspendat din PSD pentru șase luni, fiind învinuit că ar fi intenționat formarea unei platforme critice în interiorul partidului social democrat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`