Alimentele care îți prelungesc viața chiar și cu zece ani. Mulți români le evită

Alimentele care îți prelungesc viața chiar și cu zece ani. Mulți români le evită
Sursa Foto: Flickr.com

Un studiu recent dezvăluie impactul profund al alegerilor noastre alimentare asupra speranței de viață, sugerând că ajustările dietei noastre ne-ar putea oferi până la un deceniu suplimentar de sănătate și vitalitate.

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială

Dieta ta zilnică are un impact direct asupra sănătății și bunăstării tale. Prin urmare, o alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru a rămâne în formă. Țările cu cea mai mare longevitate sunt și cele cu diete tradiționale cu acizi grași, legume proaspete, leguminoase etc., scrie Science&Vie.

O dietă sănătoasă nu numai că te ajută să fii sănătos, dar prelungește și speranța de viață, potrivit unui nou studiu publicat în revista Nature Food. Cercetătorii norvegieni au studiat legătura dintre dietă și speranța de viață. Pentru a realiza acest lucru, au analizat mesele a aproape jumătate de milion de rezidenți britanici. Și-au monitorizat starea de sănătate. Rezultatele arată că obiceiurile alimentare bune te-ar putea face să trăiești cu 10 ani mai mult, la fel și cafeaua despre care se spune că este unul dintre secretele elixirului de viață lungă. Și chiar mai bine, nu există limită de vârstă pentru adoptarea acestor obiceiuri bune.

Prin urmare, acest studiu Biobank din Marea Britanie a monitorizat 467.354 de rezidenți britanici din 2006. Participanții și-au documentat dieta. Cercetătorii le-au grupat apoi în funcție de dieta lor. Ei au putut astfel să-i identifice pe cei care aveau o dietă medie și pe cei care aveau obiceiuri nesănătoase. Aceasta include, de exemplu, alimente prăjite care cresc riscul de cancer . Ei au remarcat, de asemenea, participanții a căror dietă se potrivea cu Ghidul Eatwell din Marea Britanie. Participanții urmau deja o „dietă de longevitate”, potrivit cercetătorilor.

O dietă de longevitate este în principal o dietă bogată în cereale integrale, nuci, legume și fructe. De asemenea, conține cantități moderate de pește. Potrivit cercetătorilor, participanții care au renunțat la băuturile zaharoase și la carnea procesată în favoarea unei astfel de diete au câștigat speranța de viață de 10 ani.

Schimbări drastice pentru rezultate remarcabile

Datele colectate au fost ajustate în funcție de vârstă, sex, fumat și consum de alcool. S-a luat în considerare și nivelul de activitate fizică. Cercetătorii au descoperit că bărbații și femeile în vârstă de 40 de ani care au renunțat la o dietă nesănătoasă pentru a urma recomandările Ghidului Eatwell au câștigat aproximativ 9 ani de speranță de viață.

„Cu cât sunt mai mari schimbările făcute către obiceiuri alimentare mai sănătoase, cu atât sunt mai mari câștigurile așteptate în speranța de viață”, explică cercetătorii în studiul lor. Așadar, oamenii care țineau deja o dietă medie sau cei care erau mai în vârstă când au adoptat o dietă mai sănătoasă nu se pot aștepta la câștiguri atât de mari în speranța de viață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)