Laura Codruța Kovesi: "Banii ascunși în paradisuri fiscale pot fi confiscați." Șefa DNA vorbește despre #PanamaPapers și despre cei care au încercat să o spioneze (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi: "Banii ascunși în paradisuri fiscale pot fi confiscați." Șefa DNA vorbește despre #PanamaPapers și despre cei care au încercat să o spioneze (VIDEO)
Foto: gazetanord-vest.ro

Dosarul Panama pune pe jar afaceriştii români care sunt implicaţi. Banii ascunşi de aceştia prin firme offshore vor fi confiscaţi, a avertizat şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Aceasta susţine că procurorii anticorupţie pot cere informaţii despre banii ascunşi în paradisuri fiscale, inclusiv de cei care au implicații în #PanamaPapers.

Întrebată dacă pot fi confiscați banii din acele paradisuri fiscale, Kovesi a declarat că pot fi confiscați "bani ilegali și bunuri și sume care nu se afla pe tero României." "Suntem ateni la tot ce apare în spațiul public, folosim și informații din spațiul public pentru a deschide anumite investigații, care pot fi verificate prin mijloace probatorii pe care le putem administra, când apar informații în spațiul public despre persoane pe care le investigăm, ne uitam cu atentie".

Laura Codruța Kovesi: Banii ascunși în paradisuri fiscale pot fi confiscați

#DIRECT_ONE_evez0o#

Şefa DNA a vorbit şi despre cei care au încercat să îi spargă adresa de mail. Încercările acestora au fost catalogate ca fiind nereuşite.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a explicat că nicio persoană apropiată ei nu a intrat în dialog cu cei care încercau să afle informaţii. Totul a durat o zi şi jumătate. Şefa DNA bănuieşte infdivizii respectivi erau deranjaţi de anchetele DNA.

"Nu știu ce au găsit, nu mă interesează, sunt un om foarte corect, o sa fiu în continuare, nu am nicio indoială cu privire la informații, n-am emoții."

Șefa DNA a declarat că nu poate să dea detalii despre cei care au încercat să o spioneze, și nu poate comenta pe acest subiect. Dar aceasta a spus că nu este ușor să fie intimidată.

"Se pare ca nu (n.r. intimidată ușor). Și vă spun că nu. Îmi continui treburile. Nu par un om intimidat"

Urmăriți B1TV.ro și pe
`