Instanța a stabilit că elevul dat afară de la Olimpiada de Securitate Cibernetică trebuie reînscris în competiție

Instanța a stabilit că elevul dat afară de la Olimpiada de Securitate Cibernetică trebuie reînscris în competiție
Sursa foto: Pixabay

Judecătorii au stabilit, vineri, că trebuie reînscris în competiție elevul de clasa a VII-a care fusese exclus de Inspectoratul Școlar București și Ministerul Educației din Olimpiada de Securitate Cibernetică după faza pe București, potrivit Edupedu.ro.

Elevul fusese dat afară din cauza vârstei și a faptului că nu este încă la liceu

Organizatorii Olimpiadei de Securitate Cibernetică l-au exclus pe elev după faza pe București, pe motiv că nu ar fi încă la liceu și invocând criteriul vârstei.

Decizia Tribunalului București este executorie, așa că elevul trebuie primit la etapa națională, care începe pe 22 mai la București. Dacă se va califica, el va putea să participe și la etapa europeană, fără alte piedici.

Trebuie reînscris la Olimpiada de Securitate Cibernetică

La termenul de vineri, Tribunalul București a admis în parte cererea formulată de către reclamanți, în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul Școlar al Municipiului București şi, în consecinţă, obligă pe pârâtul Inspectoratul Școlar al Municipiului București să înscrie provizoriu elevul de clasa a VII-a în clasamentul elevilor calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Securitate Cibernetica în anul şcolar 2023-2024.

Potrivit Edupedu.ro, Ministerul Educației îi îngrădise dreptul de a participa la etapa europeană pe baza unei supoziții. Elevul se înscrie în termenul de vârstă stabilit de organizatorii europeni și avea punctaj de calificare și pentru etapa europeană dacă era lăsat să avanseze oficial în faza națională a concursului și nu ar fi fost exclus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)