Islandezii cer în stradă demisia tuturor miniştrilor și organizarea de alegeri anticipate, după izbucnirea scandalului Panama Papers (VIDEO)

Islandezii cer în stradă demisia tuturor miniştrilor și organizarea de alegeri anticipate, după izbucnirea scandalului Panama Papers (VIDEO)

Islandezii continuă protestele la adresa Guvernului după izbucnirea scandalului Panama Papers. Sute de oameni au cerut demisia tuturor miniştrilor şi alegeri anticipate, informează B1 TV. Mulţimea furioasă a aruncat fructe stricate în clădirea Parlamentului şi l-a insultat pe fostul prim-ministru, care a recunoscut că avea o firmă off-shore împreună cu soţia sa.

Sigmundur David Gunnlaugsson este cel mai detestat om din Islanda în acest moment. Fostul premier a recunoscut că are o firmă off-shore alături de soţia sa, după dezvăluirile din scandalul Panama Papers. El a fost forţat să demisioneze de protestele oamenilor, dar chiar şi aşa mulţimea nu a fost potolită. Asta pentru că ceilalţi miniştri ai Guvernului său au rămas pe poziţii, iar fostul ministru al Agriculturii va asigura interimatul in fruntea Guvernului până la alegerile legislative din toamnă.

Islandezii cer în stradă demisia tuturor miniştrilor, după izbucnirea scandalului Panama Papers

#DIRECT_ONE_ok7z70#

”Ei spun că acest scandal nu reprezintă nimic, că nu ne vor asculta şi nu vor lăsa protestatarii să îi controleze. Mi se face greaţă şi sunt furioasă, m-am săturat!”, a susținut o femeie, prezentă la protest.

Protestatarii sunt sprijiniţi de partidele de opoziţie, care au cerut o moţiune de cenzură, dar deocamdată coaliţia de centru-dreapta are majoritate în Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`