Un instructor al Forțelor Aeriene ale SUA a murit după ce a fost catapultat de scaunul său, în timp ce avionul se afla la sol

Un instructor al Forțelor Aeriene ale SUA a murit după ce a fost catapultat de scaunul său, în timp ce avionul se afla la sol

Accidentul mortal de luni de la baza forțelor aeriene Sheppard de lângă Wichita Falls, Texas, este investigat, a spus baza aeriană.
Un pilot instructor al Forțelor Aeriene a murit marți după ce scaunul avionului în care se afla a fost activat și l-a catapultat în timp ce aeronava se afla la sol, a anunțat baza Sheppard Air Force din Texas.

T-6A Texan II este un avion cu turbopropulsoare folosit pentru a preda zborul de bază

Căpitanul John Robertson, de la Escadrila 80 de Suport pentru Operațiuni, a fost grav rănit în incidentul de luni și a murit marți dimineața, au declarat oficialii bazei într-un comunicat.

T-6A Texan II este un avion cu un singur motor, cu două locuri, folosit pentru antrenament. Nu au fost anunțați alți răniți. Accidentul a avut loc în timpul „operațiunilor la sol”, se arată în comunicat.

„Aceasta este o pierdere devastatoare pentru familia și cei dragi ai căpitanului Robertson și pentru întreaga echipă de antrenament de zbor a 80-a”, a declarat colonelul Mitchell J. Cok, comandantul interimar.

„Căpitanul Robertson a fost un aviator și pilot instructor foarte apreciat. Cele mai profunde condoleanțe sunt adresate tuturor celor care l-au cunoscut și l-au iubit.”

Baza a spus că o investigație interimară a comisiei de siguranță a fost formată imediat și că se așteaptă ca un comitet complet de investigare a siguranței forțelor aeriene să fie instituit la sfârșitul acestei săptămâni.

T-6A Texan II este un avion cu turbopropulsoare folosit pentru a preda zborul de bază. Scaunele sunt concepute pentru a catapulta oamenii departe de aeronavele care zboară și care sunt în pericol, astfel încât să se poată parașuta în siguranță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`