SUA pregătește un nou pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru Israel, chiar în timpul tensiunilor legate de atacul asupra Rafah

SUA pregătește un nou pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru Israel, chiar în timpul tensiunilor legate de atacul asupra Rafah

Pachetul de arme pentru Israel se află în proces de revizuire al Congresului după ce Biden a amânat transportul de bombe din cauza temerilor că ar fi folosite pentru a ataca Rafah. Între timp Israelul a atacat Rafah.

Nou pachet de arme pentru Israel

Cel mai recent pachet de arme include cartușe de tancuri, mortiere și vehicule tactice blindate, a declarat unul dintre oficiali pentru Reuters.
Președintele Joe Biden a declarat săptămâna trecută că a întârziat transportul de bombe către Israel, din cauza temerilor că ar putea fi folosite pentru o invazie majoră a Rafah, un oraș din sudul Gazei.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat luni reporterilor că SUA vor continua să ofere asistența militară oferită într-un proiect de lege de finanțare suplimentară de 26 de miliarde de dolari adoptat luna trecută, dar Casa Albă a întrerupt livrarea bombelor pentru că „nu credem că ar trebui folosite în orașe dens populate”.

Între timp, tancurile israeliene au avansat mai mult în estul Rafah, ajungând în unele cartiere rezidențiale ale orașului de granița de sud din Gaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`