Oficialii RADET au declarat, miercuri, că este inevitabilă introducerea unei taxe de mediu pentru centrala de apartament. Această taxă se află la nivel de discuție și nu există niciun proiect de lege, dar se merge pe principiul „poluatorul plătește”, motiv pentru care se va impune o taxă de mediu.
”Este normală această idee a noastră pentru că trebuie să prezentăm clienților noștri, adică bucureștenilor, situația reală, care să le arate exact costurile pe care și le asumă când își propun să realizeze o cale de încălzire.
Noi am crezut și sugerăm că este posibil să apară această taxă. Azi ea nu există, dar pe fondul acesta al ultimelor evenimente cu protecția mediului este posibil să apară și această taxă”, a declarat pentru B1 TV Valentin Vițălariu, director RADET.
Acesta a mai precizat că în București sunt aproximativ 400.000 de centrale și că doar cei care pot genera o astfel de lege pot spune și câți bani se pot strânge din plata taxei.
Mihai Jurca l-a întrebat pe directorul RADET de ce mai este nevoie de suprataxare în cazul celor care sunt dispuși să plătească dublu, dar să aibă tot timpul apă caldă, iar Vițălariu a răspuns: ”Eu nu am contestat modul fiecărui cetățean de a-și alege apa caldă și încâlzirea cum își dorește. Ceea ce sugerați că nu ar avea apă caldă dacă sunt la RADET nu este real”.
Directorul RADET: Noi furnizăm apă caldă de consum 24 din 24
#DIRECT_ONE_26zmsa#
”Vă invit la mine acasă, stau la etajul 6, în orice dimineață. Dacă stau sub zece minute să vină apa caldă, tot respectul”, a continuat dialogul Jurca, moment în care directorul RADET a replicat: ”cu mare plăcere vin oriunde doriți dumneavoastră. Noi furnizăm apă caldă de consum 24 din 24”.
Mihai Jurca a insistat, afirmând că nu este normal ca locatarii de la etajele superioare să aștepte chiar și zece minte apa caldă, timp în care de la robinete curge apa rece.
”Noi ducem apa până la baza blocului. Ce apare pe verticală de contorul nostru e problema asociației de locatari”, a susținut Valentin Vițălariu.