Joost Klein, concurentul olandez descalificat înaintea finalei Eurovision, ar urma să fie pus sub acuzare. Anunțul poliției suedeze

Joost Klein, concurentul olandez descalificat înaintea finalei Eurovision, ar urma să fie pus sub acuzare. Anunțul poliției suedeze
Joost Klein, reprezentantul Țărilor de Jos, a fost descalificat cu câteva ore înainte de finala Eurovision 2024. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Jens Büttner

Joost Klein, reprezentantul Țărilor de Jos care a fost descalificat cu doar câteva ore înainte de finala Eurovision, probabil va fi inculpat pentru amenințări ilegale, a anunțat poliția suedeză.

Joost Klein ar urma să fie pus sub acuzare

Joost Klein (26 de ani) se număra printre favoriții la câștigarea ediției de la Malmo, dar a fost descalificat din concurs, o situație fără precedent în istoria de 68 de ani a Eurovision, după ce o femeie din echipa de producție a reclamat la poliția suedeză un presupus „incident în culise”.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Jimmy Modin, a declarat pentru The Guardian că investigația s-a încheiat și că o decizie în privința acuzațiilor ar urma să fie luată „în următoarele două săptămâni”. El nu a oferit detalii despre natura acuzațiilor din dosar.

„Ne așteptăm să existe, probabil, o urmărire penală”, a spus și Emil Andersson, ofițerul responsabil cu acest caz. Polițistul suedez spune că probabil va fi vorba despre „o urmărire penală accelerată”, o procedură care în general durează între șase și opt săptămâni, întrucât altercația nu a presupus vreo infracțiune mai gravă.

Cotidianul Sydsvenska, un ziar din Malmo, a explicat că amenințările sunt pedepsite în general cu amenzi.

Concurentul olandez a fost descalificat înaintea finalei Eurovision

După excluderea lui Joost Klein din concurs, postul olandez de televiziune Avrotros s-a arătat „șocat” de decizie și a susținut că artistul a făcut „o mișcare amenințătoare” către o femeie operator de cameră, dar nu a atins-o.

„Împotriva acordului clar stabilit, Joost a fost filmat când tocmai coborâse de pe scenă și a trebuit să se grăbească spre camera verde. În acel moment, Joost a indicat în mod repetat că nu dorește să fie filmat. Acest lucru nu a fost respectat”, susțin reprezentanții Avrotros.

Postul olandez de televiziune spune că a propus „mai multe soluții” în discuțiile cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), organismul care conduce Eurovision, dar Joost Klein a fost exclus oricum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`