Nou studiu despre o viață sănătoasă. Petrecerea de mai mult timp într-un cadru natural poate influența alimentația

Nou studiu despre o viață sănătoasă. Petrecerea de mai mult timp într-un cadru natural poate influența alimentația
Sursa Foto: Freepik.com

Un proiect academic ilustrativ susține că a găsit o legătură directă între activitatea în aer liber și modul în care aceasta poate influența obiceiurile alimentare sănătoase.

Legătura dintre stilul de viață în aer liber și alimentația sănătoasă

Toată lumea știe cât de frumos este să petreci o zi afară, bucurându-te de natură, mai ales când soarele strălucește. Cu toate acestea, potrivit unui nou studiu, beneficiile de a vă bucura de soare nu se opresc aici, deoarece a fi una cu mediul înconjurător și a participa la activități în aer liber vă poate determina să luați decizii mai sănătoase privind un stil de viață – în special atunci când vine vorba de mâncare.

Un studiu condus de Institutul European de Administrare a Afacerilor, altfel cunoscut sub numele de INSEAD, a constatat că petrecerea timpului într-un cadru natural tinde să determine oamenii să facă alegeri alimentare mai sănătoase imediat după, scrie The Foscus.

Scopul cercetării a fost să investigheze modul în care petrecerea timpului în aer liber ar putea influența oamenii să facă alegeri mai sănătoase pentru un stil de viață.

Publicat în revista Communications Psychology, studiul a sugerat că „petrecerea timpului într-un cadru natural, cum ar fi plimbarea într-un parc (față de străzile orașului) sau simpla vizionare de verdeață în afara ferestrei (față de o priveliște urbană), îi determină pe oameni să facă alegeri alimentare mai sănătoase după aceea”.

Cum a funcționat studiul

Pentru a investiga legătura dintre activitatea în aer liber și alimentația sănătoasă, INSEAD a luat o mulțime de participanți și i-a împărțit în două grupuri. Un grup a fost rugat să facă o plimbare de 20 de minute printr-un parc, în timp ce celălalt a mers pe străzile aglomerate din centrul Parisului.

Fiecărui grup i sa oferit apoi un bufet constând din alimente sănătoase și mai puțin sănătoase. S-a constatat că, în timp ce ambele grupuri au consumat cantități similare de alimente, grupul care s-a plimbat prin parc a mâncat un raport sănătos/nesănătos de aproximativ 70/30, în timp ce grupul din oraș a optat pentru alimente mai nesănătoase, la un raport de 39. /61.

Într-un experiment suplimentar, participanții au fost plasați într-o cameră de hotel și li s-a cerut să comande room service. Un grup a fost plasat în camere de hotel din care puteau vedea natura, în timp ce celălalt grup s-a așezat în camere cu vederi obscure sau simple ale zonelor urbane non-verzi.

Din nou, s-a constatat că cei care au fost expuși naturii au ales mese mai sănătoase decât membrii grupului care au avut opinii limitate – sugerând că cu cât petrecem mai mult timp în aer liber, cu atât vom face alegeri de viață mai sănătoase.

Într-un rezumat al studiului, sa remarcat că co-autoarea Maria Langlois a venit cu ideea în timpul unei plimbări cu bicicleta, în care a observat că prietenii ei făceau alegeri alimentare mai sănătoase, neprocesate, în timp ce mergeau cu bicicleta prin mediu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia