O italiancă a bătut turiștii urcați pe un vaporaș, în Veneția: „Sunteţi prea mulţi, oraşul ăsta a devenit insuportabil!”

O italiancă a bătut turiștii urcați pe un vaporaș, în Veneția: „Sunteţi prea mulţi, oraşul ăsta a devenit insuportabil!”
Foto simbol din Veneția: Hepta - Abaca Press / Matteo Chinellato / ipa-agency.net

O italiancă a făcut o criză de nervi pe un vaporaș în Veneția, supărată că nu mai are loc de turiști. Ea a lovit mai multe persoane și nu s-a potolit nici după ce a fost alertat căpitanul.

Italiancă, furioasă din cauza turiștilor

Femeia a urcat la stația Ca’ Rezzonico și a început să zbiere după ce o turistă ar fi împins-o. Ea s-a plâns că turiștii „se înghesuie și fac ca până și bărcile să fie neîncăpătoare”, apoi a început să lovestea lumea în stânga și-n dreapta.

Câțiva pasageri au alertat căpitanul și situația nu a degenerat, dar femeia a continuat să vocifereze. Ea a făcut scandal până la Vallaresso San Marco, unde a coborât, notează La Repubblica.

Veneția, exasperată de turiști, a introdus o taxă

Începând din 25 aprilie, turiștii care își doresc să petreacă o zi în Veneția trebuie să plătească o taxă de 5 euro, dar există și câteva categorii exceptate, precum persoanele cu dizabilități, cele care însoțesc o rudă cu dizabilități, cele cu vârste mai mici de 14, studenții sau persoanele care participă la evenimente sportive.

„Acesta este un experiment și este pentru prima oară când se face în lume”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brunaro.

Însă locuitorii tot nemulțumiți sunt și spun că taxa nu rezolvă problema aglomerației pentru că e prea mică.

Taxa, a acuzat Arci, o asociație de drepturi culturale și sociale, e „ineficientă în limitarea turismului de masă” și generează „un tratament inegal între diferite categorii de vizitatori”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră