O insulă din Thailanda a fost închisă după ce un fenomen neobișnuit a dus la albirea coralilor

O insulă din Thailanda a fost închisă după ce un fenomen neobișnuit a dus la albirea coralilor
Sursă foto: Pixabay

O insulă din partea de sud a Thailandei și un parc național situat în Phuket au fost temporar închise din cauza unei situații îngrijorătoare, albirea coralilor, conform Departamentului parcurilor naționale și pentru conservarea faunei.

Ce a provocat albirea coralilor

Accesul către insula Pling și către recifele de corali din apropierea parcului național Sirinart din Phuket a fost temporar închis din cauza unei albiri a coralilor, cauzată de încălzirea temperaturii apei.

Această măsură a fost luată ca urmare a stresului termic suferit de recifele de corali, generat de un val de căldură excepțional care a afectat Thailanda și întreaga regiune a Asiei de Sud-Est în ultimele săptămâni.

Departamentul parcurilor naţionale şi pentru conservarea faunei şi a florei monitorizează situaţia în parcurile naţionale Koh Chang, Koh Samet,Chumphon, Koh Surin, Phang Nga Bay şi pe insulele Phi Phi şi Lanta.

Thailanda este una dintre cele mai vizitate tări

Thailanda atrage mulți vizitatori în fiecare an, ceea ce poate afecta ecosistemul fragil al țării.  De aceea, autoritățile thailandeze recurg periodic la închiderea accesului în parcurile naționale, potrivit Adevărul.ro.

În 2018, Maya Bay, din arhipelagul Koh Phi Phi, a devenit celebră datorită filmului hollywoodian „The Beach”. Aceasta a fost închisă pentru o perioadă de peste patru luni, pentru refacerea recifelor de corali și a mediului natural afectat de fluxurile intense de turiști.

Potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), o agenție a ONU, încălzirea climatică evoluează mai rapid în Asia decât în alte părți ale globului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`