Obama îl ironizează pe Donald Trump: Sunt întrebat constant de liderii străini despre propunerile nebuneşti ale lui Trump (VIDEO)

Obama îl ironizează pe Donald Trump: Sunt întrebat constant de liderii străini despre propunerile nebuneşti ale lui Trump (VIDEO)
Foto: conservativeintel.com

Donald Trump, ironizat de Barack Obama pe tema zidului anti-imigranţi. După ce miliardarul american a propus o serie de măsuri pentru a sili Mexicul să ridice construcţia, preşedintele american a caracterizat ideile drept nebuneşti şi periculoase. Mai mult, liderul de la Casa Albă a râs pe tema propunerii ca Statele Unite să supravegheze banii trimişi de imigranţii mexicani în propria ţară, informează B1 TV.

”Ideea că vom urmări fiecare transfer de bani către Mexic prin Western Union… Mult noroc cu asta! Şi mai avem problema implicaţiilor pentru economia mexicană. Dacă aceasta se va prăbuşi, şi mai mulţi mexicani vor ajunge în nord, pentru că nu vor putea găsi slujbe”, a declarat Obama.

Obama: Sunt întrebat constant de liderii străini despre propunerile nebuneşti ale lui Trump

#DIRECT_ONE_ntsb7p#

Reacţia lui Barack Obama vine după ce Donald Trump a trimis presei americane un memoriu de două pagini în care detalia cum îi va obliga pe mexicani să ridice zidul anti-imigranţi. El a explicat că este gata să modifice o dispoziție a legii antiteroriste 'Patriot Act', care ar bloca o parte din transferurile de fonduri destinate Mexicului. Ideile sale au afectat însă chiar şi politica externă a Statelor Unite.

”Sunt întrebat constant de către liderii străini despre propunerile nebuneşti făcute”, a mai afirmat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump, care acuză imigrația ilegală, a estimat la opt miliarde de dolari costurile la care s-ar ridica lucrările la zidul lung de 1.600 de kilometri dintre SUA și Mexic. El a făcut din acest subiect unul dintre ”caii de bătaie” ai campaniei sale electorale, dar propunerea a fost primită cu furie în ţara vecină.

”Nu voi plăti zidul ăla nenorocit! El ar trebui să plătească, are bani!”, a replicat un fost lider mexican.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`