Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei, a explicat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, motivul pentru care a acceptat să intre în cursa electorală, deși inițial coaliția a decis să susțină candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu.
Gabriela Firea a precizat că și-ar fi dorit să fi rămas candidatul definitiv al PSD după primul anunț și a precizat că este conștientă că intrarea sa în campanie cu aproape o lună înainte de alegeri a creat confuzii în rândul bucureștenilor:
Și eu mi-aș fi dorit să fiu candidat rămas permanent și definitiv după primul anunț și să nu existe această perioadă în care sunt convinsă că bucureștenii au suferit anumite confuzii, pe cine este bine să voteze, ce oferă acei candidați, cine sunt cei care îi susțin, ce majoritate se poate realiza în Consiliul General, ce suport vor avea acei candidați din partea Guvernului. Eu cred că în țară, în general, dar mai ales în Capitală oamenii sunt foarte bine informați, au un anumit standard de viață, au așteptări, s-au făcut promisiuni mari, foarte mari, standardul politic și administrativ s-a ridicat foarte mult în anterioara campanie electorală și atunci e normal prin comparație bucureștenii să vadă că nu s-au realizat cele promise acum trei ani și jumătate și să aibă așteptări mari”.
Gabriela Firea a mai precizat că nu avea cum să refuze propunerea de a candida din partea PSD pentru alegerile pentru Primăria Capitalei, în urma ședinței coaliției în care au fost testate și alte variante de candidaturi:
“Sunt acum candidat de ultim moment și acesta este aparent un dezavantaj. Nu aveam cum să spun nu pentru că a fost acea ședință foarte lungă, 16 ore, de dimineață până seara târziu. S-au testat mai multe variante de candidaturi, ale unor colegi de la PSD și PNL, parlamentari din București, oameni din politică care au fost în prim-plan la un moment dat. Noaptea târziu s-a ajuns la concluzia că cele două partide trebuie să meargă separat pentru a încerca în ultimul ceas măcar să își ia propriile voturi și pentru a elimina această confuzie care s-a creat din păcate prin prisma faptului că un candidat independent ar putea să cumuleze voturi și din partea PSD, și din partea PNL”.