Stelian Ion spune că numele lui și al altor colegi din USR se află pe listele de susținători ai partidului lui Șoșoacă: E combinația letală între ticăloșie, hoție și prostie / Dacă fac asta acum, sunt convins că unii vor încerca să fure la vot (VIDEO)

Stelian Ion spune că numele lui și al altor colegi din USR se află pe listele de susținători ai partidului lui Șoșoacă: E combinația letală între ticăloșie, hoție și prostie / Dacă fac asta acum, sunt convins că unii vor încerca să fure la vot (VIDEO)
Foto: Stelian Ion / Facebook

Stelian Ion, fost ministru al Justiției, acum candidatul Alianței Dreapta Unită (USR, PMP, FD) la Primăria Constanței, a povestit luni, pentru B1 TV, cum s-a trezit pe lista de semnături de susținere a candidaturilor SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, pentru alegerile locale din Constanța.

Ion e convins că unii vor încerca să fure votul românilor din 9 iunie, așa că reprezentanții Alianței Dreapta Unită din secțiile de vot vor fi vigilenți, pentru a se asigura că voința cetățenilor nu va fi deformată.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Semnătura în fals a lui Stelian Ion, pe listele de susținere a candidaților SOS România

„Sincer, cum ar fi sunat un titlu de presă: ”Stelian Ion susține partidul Dianei Șoșoacă, partidul extremist. L-am regăsit pe lista de susținători și pe el, și jumătate din filiala USR Constanța”. Nu chiar jumătate, dar o parte bună a colegilor se regăsesc și ei acolo prin niște furturi de identitate.

La Constanța, eu candidez pentru funcția de primar, am fost foarte aproape acum patru ani. Acum candidăm iar din partea Alianței Dreapta Unită. În această calitate avem dreptul să avem reprezentant în Biroul Electoral Municipal și absolut întâmplător – vă dați seama că e destul de dificil să te uiți pe mii de pagini, să verifici mii de semnături în parte – le-a sărit colegilor în ochi numele meu, s-au uitat, m-au întrebat dacă am semnat. Era evident pentru toată lumea că nu semnasem nici din eroare, nici altfel. Apoi au văzut că mult mai mulți colegi se regăseau acolo. Erau datele mele de identitate din vechiul act de identitate. Eu între timp mi-l schimbasem. Era, evident, și o semnătură în fals. Și în dreptul fiecărui coleg era câte o semnătură.

E infracțiune, acest partid șoșicist sau șoșocar, care pretinde că e patriot, cu asta se ocupă, comite infracțiuni flagrante, fapte ilegale. Pe lângă acea infracțiune de fals, sunt încălcate flagrant și regulile privind protecția datelor cu caracter personal. Au găsit niște liste, au cumpărat de la niște băieți… Poliția să cerceteze cu mare atenție lucrul ăsta.

Noi am strâns semnăturile bob cu bob, om cu om și nu e ușor. Unii oameni spun ”nu vă dăm datele personale, pentru că…”. Noi le spunem să aibă încredere că nu se întâmplă nimic, asta e prevederea legii. Și uitați, uneori, cu astfel de personaje ajungi în situații în care unii să folosească aceste date.

De aceea, mă voi ține foarte tare să aflu cine a făcut aceste ilegalități și să răspundă”, a declarat Stelian Ion, pentru B1 TV.

Întrebat dacă a fost anulată candidatura pentru care s-au depus listele false, Ion a răspuns: „Deocamdată nu s-a luat decizia. Eu am formulat o solicitare. Se cercetează acele semnături, se vor invalida cel mai probabil și se va vedea dacă sunt suficiente semnături în fals pentru a se ajunge la invalidarea candidaturii. Dar fapta penală rămâne”.

Listele false, a mai precizat acesta, erau pentru candidaturile SOS România la funcția de primar al Constanței și Consiliul local.

Stelian Ion: Unii vor încerca să fure la votul din 9 iunie

„Și alte partide recurg, am așa presimțirea, că se vine cu mii și mii de semnături și toate seamănă între ele. E o problemă acolo și un semn de întrebare.

Asta e combinația letală între ticăloșie, hoție și prostie. Să primești o astfel de bază de date, s-o cumperi și să pui și numele unor persoane cunoscute acolo… a unui contracandidat…

Dacă fac aceste lucruri acum, sunt absolut convins că unii vor încerca să fure la vot și vom mobiliza toți reprezentanții din secțiile de votare să stea cu ochii pe ștampile și buletinele de vot, că nu vrem să se deformeze voința oamenilor”, a mai declarat deputatul USR Stelian Ion, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`