Alba: 5 polițiști, condamnați la muncă în folosul comunității. Cum au încasat bani necuveniți, cu acte false

Alba: 5 polițiști, condamnați la muncă în folosul comunității. Cum au încasat bani necuveniți, cu acte false
Sursa foto: Pixabay

Cinci polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost obligați să presteze câte 30 de zile de muncă în folosul comunității. Aceștia au fost anchetați în cadrul unui dosar de fals și înșelăciune. Potrivit acuzațiilor, au decontat banii aferenți voucherelor de vacanță folosind documente false.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a decis să renunțe la urmărirea penală, impunându-le în schimb celor 5 polițiști câte 30 de zile de muncă voluntară.

„Cinci poliţişti din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals şi înşelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu au beneficiat în realitate. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a efectuat cercetările a considerat că este suficient ca fiecare dintre cei 5 să efectueze 30 de zile de muncă în folosul comunităţii. Judecătoria Alba Iulia a constatat legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă prin ordonanţa procurorului din data de 20 februarie 2024”, informează, sâmbătă, Ziarul Unirea.

Conform sursei citate, faptele s-au petrecut în anul 2020. Întrucât angajaţii din Poliţie nu primesc, asemenea altor bugetari, vouchere de vacanţă în format fizic, ci decontează suma aferentă acestora în baza facturilor emise de operatori de turism, în condiţiile legii, cei cinci au prezentat documente false pentru a primi cei 1450 de lei, contravaloarea acestui beneficiu pe care îl au salariaţii instituţiilor publice.

„S-a arătat că, în anul 2020, în baza unor facturi eliberate în fals de către (…), suspecţii au solicitat decontarea serviciilor turistice în sumă de 1.450 de lei de către IPJ Alba, care, în baza documentelor depuse, le-a achitat aceste sume. S-a precizat că, în realitate, din probele administrate (declaraţii de martor, suspecţi, procese verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate) a reieşit că suspecţii nu au fost cazaţi la (…) în perioadele menţionate în înscrisurile depuse. Mai mult, I.P.J. Alba a comunicat că prejudiciul cauzat de suspecţi a fost reparat integral şi că nu se constituie parte civilă în cauză”, se arată în încheierea Judecătoriei Alba Iulia, consultată şi citată de ziarulunirea.ro.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a precizat că prejudiciul cauzat a fost reparat integral.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`