DNA le-a stricat planurile primarilor: Jumătate din marile orașe din țară, fără edili. Partidele caută candidați „curați”

DNA le-a stricat planurile primarilor: Jumătate din marile orașe din țară, fără edili. Partidele caută candidați „curați”
Foto: epochtimes-romania.com

DNA a scos din joc mai mulţi edili din ţara noastră. Aşa se face că jumătate dintre oraşele importante au rămas fără primari. Aleşii locali fie au demisionat, fie au fost supendaţi din cauza problemelor cu legea, informează B1 TV. Acum, pentru că se apropie alegerile locale, partidele au misiunea dificilă de a căuta candidaţi cu o imagine nepătată pentru primării.

Din 48 de primării ale marilor oraşe, în ultimii ani, 21 au fost conduse de primari care acum au dosare la DNA şi sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Este și cazul edilului de Craiova, Olguţa Vasilescu. Ea era candidatul de bază al Social-Democraţilor la primăria orașului. Acum este însă în arest la domiciliu, fiind acuzată de luare de mită.

O situaţie asemănătoare este şi la Ploieşti. Deşi copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că Andrei Voloşevici este cea mai bună soluţie pentru primărie, DNA îl acuză de abuz în serviciu şi luare de mită. Voloşevici neagă însă.

Liberalii au probleme şi la Braşov. DNA l-a trimis în judecată, sub control judiciar, pe primarul George Scripcaru. El este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.

Radu Mazăre, cel care a fost primar timp de 15 ani la Constanţa, dar și Gheorghe Nichita, cel care a condus oraşul Iaşi timp de 12 ani, se numără la rândul lor printre edilii PSD care păreau de neînvins, dar care au acum probleme cu legea.

Sunt însă şi primari care au revenit pe scena politică. Tudor Pendiuc, cel care a condus 22 de ani primăria Piteşti, şi-a reluat funcţia, după nouă luni de arest.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`