Traian Băsescu: Irimescu să se ducă imediat la Parchet. Sunt convins că şefa DNA Codruţa Kovesi îl va lămuri

Traian Băsescu: Irimescu să se ducă imediat la Parchet. Sunt convins că şefa DNA Codruţa Kovesi îl va lămuri
Foto: b1.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că Achim Irimescu trebuie să sesizeze Parchetul cu privire la "camioanele cu 35 miliarde euro", acesta fiind iresponsabil în momemntul în care a spus că "românii mănâncă gunoaie".

În ceea ce-l privește pe Dacian Cioloș, fostul șef de stat a precizat că în cazul în care nu minte, acesta are o problemă.

Traian Băsescu este de părere că afirmațiile ministrului Agriculturii conform cărora comercializarea unor produse alimentare expirate importate din alte țări sunt minciuni.

Totuși, dacă lucrurile s-ar constat că sunt adevărate, cel care ar avea o problemă este Cioloș, cel care a fost comisar european pe agricultură.

"Legat de afirmaţile lui Irimescu că mâncăm gunoaie, păi şeful lui a fost comisar pentru agricultură. Dacă ne spune Irimescu, care a fost funcţionar, mai jos de nivelul mediu, pe lângă Comisia Europeană, lucrul acesta şi nu ni l-a spus Cioloş care era comisar european înseamnă că Cioloş a tăinuit ceea ce este foarte grav. În cazul în care Irimescu nu este vreun iresponsabil şi e un om care vorbeşte informat înseamnă că Cioloş are o mare problemă. De ce nu ne-a spus-o Cioloş când era comisar sau acum, după ce şi-a terminat mandatul de la Bruxelles, mai ales că vine de pe funcţia de consilier al preşedintelui Comisiei Europene ceea ce înseamnă că are toate informaţiile", a declarat Traian Băsescu într-un interviu pentru Mediafax.

Acesta a mai adus în discuție și faptul că nu i se pare normal ca ministrul Agriculturii să facă astfel de declarații, potrivit cărora în mandatul său de președinte un camion cu 35 miliarde de euro a plecat din România către Elveția.

"Dacă omul este iresponsabil nu trebuie dat doar afară din guvern trebuie şi internat undeva, se pare că are o boală", a mai spus Băsescu.

"Dacă însă este adevărat ceea ce spune, ar trebui să se ducă imediat la Parchetul General şi să informeze despre acest lucru. Este grav să spui că s-au scos bani cu camioanele şi eu sunt convins că şefa parchetului general care era Kovesi atunci îl va putea lămuri sau şefa DNA de acum îl va putea lămuri dacă este adevărat sau nu. Dacă nu, poate încearcă la SRI unde şi în perioada la care face referire şi acum prim-adjunct era domnul general Coldea. Sau dacă nu, poate încearcă la şeful vămilor din acea perioada sau dacă nu la şeful poliţiei de frontieră care era acelaşi şi atunci şi acum" a declarat Băsescu, potrivit sursei citate.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că afirmația sa privind transferul a 35 de miliarde de euro din România, cu camionul, în Elveția, în ultimii ani de guvernare, a fost o metaforă și că situația nu are legătură cu fostul președinte Traian Băsescu, informează Mediafax.

"A fost o metaforă. Dacă vedeţi declaraţia Curţii de Conturi de câteva zile, 40% din PIB, adică 60 de miliarde de euro sunt evaziune. O parte din bani probabil a ajuns în afara ţării. Exact aşa se spunea şi în 2010 la care m-am referit eu", a declarat Achim Irimescu pentru sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`