Efect neașteptat al măsurilor economice din guvernarea PSD: ungurii au ajuns să îî invidieze pe români!

Efect neașteptat al măsurilor economice din guvernarea PSD: ungurii au ajuns să îî invidieze pe români!
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază își arată, în ultimele luni, efectele pozitive asupra buzunarelor românilor, și sprijină creșterea economică. Tot mai mulți cetățeni maghiari își fac cumpărăturile în supermarketurile din România

Datorită eforturilor PSD, România este pe calea cea bună în ceea ce privește creșterea nivelului de trai, țara noastră a ajuns un „magnet” regional pentru vecinii noștri. Cu investiții și programe care îi sprijină pe românii cu venituri mici și medii și îi susțin pe fermierii și procesatorii locali, cetățenii unguri își orientează majoritatea achizițiilor importante spre România.

Aceștia preferă marfa de la noi datorită prețurilor mai mici, la aceeași calitate sau chiar mai bună. În plus, și combustibilii sunt mai ieftini în România decât în Ungaria cu 7-9%, astfel încât odată cu aprovizionarea, ungurii fac și „plinul” de combustibil. Cumpărătorii unguri afirmă că totul este mai accesibil în România decât în propria lor țară.

Record la depozitele românilor din bănci și la investițiile în titluri de stat

O dată cu limitarea adaosului comercial pentru anumite produse de bază de către guvernul PSD, prețurile mai mici le-au dat românilor posibilitatea de a-și reduce cheltuielile lunare și de a face și economii.

Dovezi sunt depozitele populației la bănci, care au atins, conform datelor BNR, în luna februarie, un nivel istoric de 224 miliarde de lei. Mai mult, de remarcat este și succesul celei mai recente emisiuni de titluri de stat Fidelis, la care românii au subscris circa 1 miliard de euro (în lei și valută).

Datele INS arată o evoluție pozitivă constantă, între februarie 2023 și februarie curent, a veniturilor medii lunare, măsurile PSD ducând la o creștere reală cu 7% a puterii de cumpărare a românilor. De asemenea, și salariul minim brut a crescut, o măsură cu un impact semnificativ pentru aproximativ 30% dintre angajații din România.

Măsurile PSD au adus în 2024 o premieră istorică

Pentru prima dată, România a depășit Ungaria la PIB/ cap de locuitor exprimat în standardele puterii de cumpărare.

Datele publicate, luna trecută, de Eurostat arată că pe baza cifrelor din 2023, România se situează la acest capitol la 78% din media UE (1% în plus față de 2022), și a depășit Ungaria la acest indicator, vecinii fiind la doar 76%. Mai mult, România se apropie ușor de Polonia (80%).

Din nou, datele statistice confirmă că programele PSD de investiții aduc cea mai mare rată de multiplicare în economie și dezvoltă România.

Material susținut de PSD

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect