Situație revoltătoare la Botoșani. Polițist, condamnat după ce ar fi cheltuit banii unui bătrân tâlhărit

Situație revoltătoare la Botoșani. Polițist, condamnat după ce ar fi cheltuit banii unui bătrân tâlhărit
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Situație revoltătoare la Botoșani. Un polițist a fost condamnat pentru delapidare după ce a cheltuit banii pe care autorii unei tâlhării îi restituiseră pentru a fi înapoiați victimei.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe agentul de poliție judiciară de la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere.

Un bărbat de 83 de ani, tâlhărit pentru 1.950 de lei

Totul a început în 2016,  când 4 indivizi au tâlhărit un bătrân de 83 de ani, deposedându-l prin violență de 1.950 de lei. Ulterior, tâlharii au restituit o parte din sumă (1.650 de lei), polițistului responsabil de caz, cu scopul de a fi returnați bătrânului. Însă, în loc să îi returneze bătrânului, polițistul a folosit banii în propriul interes și a falsificat informațiile din dosarul penal, susținând că suma a fost înapoiată victimei.

Familia bătrânului a devenit suspicioasă când polițistul a întârziat restituirea banilor și a decis să-l reclame la autorități. Abia în 2018, polițistul a returnat diferența de 1.500 de lei, după ce inițial victima primise doar 500 de lei.

În timpul procesului, polițistul a oferit mai multe explicații contradictorii, afirmând inițial că bătrânul l-ar fi împrumutat cu 1.500 de lei, o poveste considerată neplauzibilă de către judecători având în vedere venitul victimei. Ulterior, a susținut că banii ar fi căzut și s-ar fi pierdut, pentru ca în final să afirme că i-ar fi predat, fără a întocmi un document oficial.

Magistratul a concluzionat că apărarea polițistului nu este susținută de probe credibile și a subliniat că este improbabil ca un agent de poliție cu experiență să nu întocmească niciun document oficial la restituirea banilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România