Cristoiu: Dacă tendențiozitatea PDL-istă a DNA continuă, Parlamentul cu majoritatea de acum nu va mai vota nicio reținere și arestare. Să nu-mi spuneți că e corupție doar în partea PSD, ALDE și UNPR (VIDEO)

Cristoiu: Dacă tendențiozitatea PDL-istă a DNA continuă, Parlamentul cu majoritatea de acum nu va mai vota nicio reținere și arestare. Să nu-mi spuneți că e corupție doar în partea PSD, ALDE și UNPR (VIDEO)

Ion Cristoiu a explicat pentru B1 TV care sunt motivele pentru care parlamentarii au votat împotriva cererilor DNA de reținere și arestare în cazul lui Sebastian Ghiță.

De dragul broșurii numită Constituția României, trebuie să precizăm pentru cei care se fac că nu știu că aceasta obligă parlamentarii să se pronunțe în legătură cu reținerea și arestarea, nu trimiterea în judecată. Cred că scrie corect pentru că de la Senatul roman până în prezent a fost o regulă, și în Occident există, ca condiția de parlamentar să fie notată cu acest criteriu, că parlamentarii să se pronunțe.

Nu e o aberație cum spun unii politicieni care nu au ajuns încă la DNA, pentru că ne confruntăm cu încerarea unor forțe obscure de a decapita Parlamentul, de a aresta pe unii pe drept sau pe nedrept”, a susținut Ion Cristoiu.

Cristoiu: Dacă tendențiozitatea PDL-istă a DNA continuă, Parlamentul cu majoritatea de acum nu va mai vota nicio reținere și arestare

#DIRECT_ONE_ticnf1#

Acesta a mai susținut că, în viziunea sa, parlamentarii au votat astfel în cazul lui Ghiță pentru că, fix în momentul în care acesta vorbea în Parlament, Olguța Vasilescu era la DNA și pentru că instituția denunțului s-a comprimis în urma nenumăratelor denunțuri care s-au făcut în ultimul timp.

Pentru mine, cauza pentru care Parlamentul a votat categoric împotriva reținerii și arestării lui Ghiță nu stă în discurs. A fost un discurs interesant, a zis lucruri pe care le știm cu toții. Două lucruri și-au spus cuvântul.

Chiar în acel moment, un alt lider PSD, Olguța Vasilescu, a fost chemată la DNA, ea fiind unul din primarii cu mari șanse de a câștiga din primul tur. Această chemare de azi va avea efect în tot anul electoral. PSD, UNPR și UDMR – încă nu PNL, care crede că e protejat de DNA – au văzut în aceasta imaginea unei vânători, adică toți liderii PSD sunt vânați ca să câștige PNL.

A doua cauză: grava compromitere a instituției denunțului de câtre cuplul Alina Măgureanu și celălalt al cărui nume e prea lung să-l rețin. DNA s-a bazat prea mult pe denunțuri, de aici și ruperea de SRI.

A venit această mașinărie de fabricat denunțuri, interesantă la început. Acum, faptul că sunt zece denunțuri pe săptămână a compromis grav instituția denunțului.
Instituția aceasta pe care a atacat-o și Ghiță a fost comprimisă și, deodată, parlamentarii au avut imaginea unei instituții ce se transformă într-un delator universal, adică toți încep să facă denunțuri. Chiar dacă se face în numele democrației, denunțul, din punct de evdere moral, este o ticăloșie
”, a mai susținut Cristoiu.

Jurnalistul a explicat și de ce denunțurile din ultima vreme nu sunt morale și de ce orice politician poate fi, în acest moment, suspect.

Denunțul e corect când cel care denunță nu are interes și l-a apucat așa…. Dar când ei sunt afaceriști care au corupt politicienii, au fost în grupuri de infracționalitate organizată și denunță, știind că DNA preferă politicienii în locul oamenilor de afaceri, atunci nu e o chestiune morală. Sunt niște ticăloși care, ca să-și salveze paralele mai ales, denunță lucruri de acum zece ani.

Suntem în an electoral. Dacă tendențiozitatea PDL-istă a DNA continuă, deci dacă acestă imagine continuă, Parlamentul cu majoritatea de acum nu va mai vota nicio reținere și arestare pentru că ce poate face DNA? Să aresteze tot? Să dea foc la Parlament?

În condițiile României, orice politician sau primar este suspect. Să nu-mi spuneți că corupția e doar în partea PSD, ALDE și UNPR. Întinderea anchetelor DNA e nemărginită și în timp și în spațiu. În timp, adică unii pot fi luați de acum zece ani, ca Onțanu, în spațiu, adică nu există limită: soția lui Dragnea a fost chemată pentru o găinărie, alții pentru 100 de milioane de euro.

Acum orice politician care a activat, cred că și un patron de presă și lideri ai opiniei publice, sunt susceptibili. Foarte mulți au fost obligați să facă rost de bani pentru partid pentru campania electorală. Teoretic, asta fost ideea lui Ghiță: orice om care a activat în spațiul public, chiar și cel cinstit, poate avea dosar pe baza denunțurilor pentru că a fost obligat să facă mici și mari aranjamente pentru bani necesari în campanie”, a mai explicat Ion Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`