Departamentul de Stat al SUA: Cetățenii americani să evite călătoriile în sud-estul Turciei, iar familiile diplomaților și militarilor să părăsească zona, din cauza amenințării teroriste (FOTO)

Departamentul de Stat al SUA: Cetățenii americani să evite călătoriile în sud-estul Turciei, iar familiile diplomaților și militarilor să părăsească zona, din cauza amenințării teroriste (FOTO)
Foto: generationaldynamics.com

Membrii familiilor militarilor și diplomaților americani sunt sfătuiți de administrația de la Washington să părăsească regiunea de sud-est a Turciei sin cauza amenințării teroriste. De asemenea, celorlalți cetățeni ai SUA li se recomandă, din aceleași motive, să evite călătoriile în zonă, informează AFP.

”Departamentul de Stat îi avertizează pe cetățenii americani în privința amenințărilor teroriste sporite de pe teritoriul Turciei și cere evitarea călătoriilor în sud-estul Turciei. Turiștii străini și americani au fost vizați în mod explicit de organizații teroriste internaționale și locale”, se arată într-un comunicat al Departamentului de stat.

Administrația americană le cere familiilor diplomaților în post la consulatul din Adana, celor ale funcționarilor americani în post în provinciile Izmir și Mugla, precum și familiilor militarilor staționați în regiunile Adana, Izmir și Mugla să părăsească regiunea.

”Știm că este neplăcut pentru familiile noastre, dar trebuie să le menținem în securitate. Decizia de a ne muta familiile și civilii a fost luată în consultare cu guvernul Turciei, Departamentul de Stat și șeful Pentagonului”, a transmis într-un comunicat generalul Philip Breedlove, comandantul armatei americane în Europa.

Astfel, din zonă ar trebui să plece aproximativ 670 de cetățeni americani, retragerea acestora din regiune nefiind una permanentă, a precizat Comandamentul forțelor americane în Europa.

Deși, potrivit sursei citate, în acest moment nu există o amenințare precisă de atac, măsura a fost luată în contextul recentelor atentate teroriste care au fost comise pe teritoriul Turciei și în urma cărora zeci de persoane au fost ucise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`