Noile reguli pe care Grecia le-a introdus pentru accesul pe plaje. Ce trebuie să știe turiștii români

Noile reguli pe care Grecia le-a introdus pentru accesul pe plaje. Ce trebuie să știe turiștii români
Sursa foto: Freepik

Sezonul estival din Grecia vine anul acesta cu noi reguli pentru accesul pe plaje. Astfel, doar 30% din suprafața fiecărei plaje va putea fi ocupată de șezlonguri. Turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop se vor putea bucura de restul plajei, care va rămâne liberă și va fi gratuită.

Grecia, noi reguli pentru accesul pe plaje

Premierul Kyriakos Mitsotakis și-a propus ca aspectul litoralului din Grecia să fie diferit de cum a fost până acum.

Cel puțin 70% dintre plaje trebuie să fie libere de șezlonguri, iar în ariile naturale protejate procentul este de 85%.

„Se va asigura o distanță de cel puțin 4 m de la mare la primul șezlong pentru a îndepărta imaginea șezlongurilor care intrau în apă la propriu. Pentru plajele sălbatice, spațiul folosit va fi de 15 % din spațiul total al plajei. Vom proteja astfel plajele care nu ar trebui să fie date deloc în folosință, protejând astfel natura”, a declarat Kyriakos Mitsotakis, potrivit Stirile Pro TV.

„Ne luăm inclusiv scăunele de plajă, umbrele, suport de umbrelă, cearceaf și tot ce e nevoie. Bineînțeles că mi-ar plăcea să găsesc cât mai des și mai multe locuri în care pot să îmi pun nestingherită prosopul, umbrela și să nu deranjez pe nimeni”, a spus o turistă, care pare că este încântată de noua regulă impusă de Grecia.

Reguli strice sunt și pentru cei care concesionează plaje. Aceștia vor fi obligați să întrețină curățenia, să angajeze un salvamar și să asigure accesul persoanelor cu dizabilități.

„Vor fi controale mai drastice, dar asta nu poate fi decât bine pentru ca turistul să aibă toate condițiile”, a spus Marian Luca, proprietar tavernă.

Amintim că, la sfârșitul lunii februarie, Grecia a introdus o taxă pentru rezistența la schimbările climatice. Astfel, turiștii care se vor vaza în hotelurile de două stele vor plăti un euro și 50 de cenți, în timp ce oaspeții hotelurilor de trei stele vor plăti trei euro. Cei care aleg un sejur la hotelurile de patru stele vor plăti șapte euro, iar taxa va ajunge la 10 euro dacă hotelul are 5 stele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”