Coreea de Sud lansează al doilea satelit spion în competiția cu vecinul din nord

Coreea de Sud lansează al doilea satelit spion în competiția cu vecinul din nord
Sursă foto: Freepik

Coreea de Sud a anunțat lansarea cu succes a celui de-al doilea satelit militar spion, consolidându-și capacitățile de supraveghere și recunoaștere în contextul concurenței cu Coreea de Nord.

Noul salitelit, lansat pe o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX, a stabilit rapid comunicarea cu o stație terestră în străinătate, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean.

Satelitul consolidează capacitățile de spionaj ale Coreei de Sud

Potrivit oficialilor sud-coreeni, lansarea cu succes a celui de-al doilea satelit militar spion consolidează capacitățile independente de spionaj, supraveghere și recunoaștere ale țării.

„Al doilea satelit de recunoaştere al armatei noastre s-a separat cu succes de vehiculul de lansare la ora 09:02 (00:02 GMT) şi a intrat pe orbita vizată”, a precizat ministerul. Satelitul militar „a stabilit cu succes contactul cu o staţie terestră în străinătate, la ora 10:57 (01:57 GMT)”, conform instituției.

Coreea de Nord se pregătește de testări de arme

În timp ce Coreea de Sud își îmbunătățește capacitatea de supraveghere, ministrul apărării sud-coreean a avertizat cu privire la posibilele lansări de sateliți din partea Coreei de Nord, în special în apropierea zilei de naștere a fondatorului Kim Il Sung. Ziua este marcată prin demonstrații de forță militară, inclusiv testări de arme importante sau parade militare.

„Se pare că ei fac aranjamente suplimentare”, a declarat ministrul apărării Shin Won-sik.

Primul satelit al Coreei de Sud a furnizat autorităților imagini de înaltă rezoluție cu centrul Phenianului, conform rapoartelor agenției de presă sud-coreene Yonhap. Misiunea principală a acestuia urma să înceapă în luna iunie, potrivit Știrile ProTv.

Pentru a-și intensifica capacitatea de supraveghere asupra Coreei de Nord, Coreea de Sud intenționează să lanseze în total cinci sateliți spion până în anul 2025. Odată ce aceștia vor fi plasați pe orbită, armata sud-coreeană va avea capacitatea de a efectua monitorizări ale infrastructurii-cheie din Coreea de Nord la intervale de aproximativ două ore, conform detaliilor furnizate de canalul public KTV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`