Alertă în Portul Midia: Ambarcațiunea misterioasă răsturnată ar fi un vehicul marin fără pilot

Alertă în Portul Midia: Ambarcațiunea misterioasă răsturnată ar fi un vehicul marin fără pilot
Sursa foto: Santier Naval Midia

Apar noi detalii cu privire la ambarcațiunea suspectă, găsită răsturnată miercuri seara, în dreptul localității Tuzla. Ambarcațiunea era răsturnată în momentul în care a fost observată de polițiștii Gărzii de Coastă, la aproximativ 200 de metri est de Tuzla. Inițial aceasta a fost tractată de ARSVOM în dana 78 și s-au efectuat căutări în mare, pentru a se stabili dacă există persoane în zonă. În urmă căutărilor nu a fost identificată nicio persoană în zona ambarcațiunii.

Ambarcațiunea răsturnată ar fi o dronă marină

„În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești. Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii. Aceasta s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, a declarat Cornel Pavel, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

Surse citate de Adevarul precizează că ar fi vorba despre o fosta ambarcațiune civilă, de proveniență din Ucraina, modificată pentru a servi scopurilor militare, cu alte cuvinte o drona maritimă.

Conform acelorași surse, la prova navei s-ar fi aflat o antena, destinată să modifice semnalul radio al rachetelor, la care era atașat un dispozitiv explozibil.

Barca a fost plasată sub paza luptătorilor antitero, iar Serviciul Român de Informații derulează propria investigație.

Autoritățile iau în calcul ca această barcă să fie, de fapt, o dronă marină mai ales că barca este plină de fire. Are mai multe dispozitive, inclusiv ceea ce pare să fie o antenă de bruiaj.

Autoritățile au decis că barca suspectă ar putea fi distrusă în siguranță în portul Midia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`