Dan Suciu: Rezultatele raportului realizat de Corpul de Control în cazul Colectiv nu duc la vinovăţii personale, ci identifică procedurile care trebuie schimbate

Dan Suciu: Rezultatele raportului realizat de Corpul de Control în cazul Colectiv nu duc la vinovăţii personale, ci identifică procedurile care trebuie schimbate

Raportul Corpului de Control al premierului în cazul Colectiv nu duce la vinovăţii personale, ci demonstrează faptul că trebuie făcute anumite schimbări de proceduri, a susținut Dan Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax.

Guvernul a publicat marți raportul realizat de Corpul de Control cu privire la incendiul de pe 30 octombrie. Potrivit documentului, în urma verificărilor s-a constatat că intervenția a fost una ”necoordonat, cu elemente de improvizație din partea autorităților”. (Detalii AICI)

Întrebat dacă sunt luate în calcul demiteri, dat fiind acest rezultat, Suciu a răspuns ”aceste rapoarte nu duc la vinovăţii personale. Dacă schimbările procedurale vor indica schimbări şi de competenţe se va lua în calcul şi acest lucru''.

Suciu a mai precizat că Dacian Cioloș a avut o discuție cu Raed Arafat despre cazul Colectiv, dar înainte ca raportul să apară. Acesta a mai spus că discuții vor avea loc cu factorii decidenţi pentru analizarea propunerilor de modificare a procedurilor ce sunt luate în calcul.

''Identificăm procedurile, câte dintre ele trebuie schimbate şi în ce fel, identificăm modificări legislative care trebuie trecute prin Parlament sau care pot fi luate la nivel de Guvern, ăştia sunt paşii care urmează. Dacă de aici rezultă şi schimbări de competenţe, atunci se va lua în calcul şi schimbări de persoane care vor avea alte competenţe, dar e o decizie care urmează raportului'', a conchis Suciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`