Motivul pentru care nu ar trebui să faci niciodată duș după ce ai mâncat. Are un mare impact negativ asupra sănătății

Motivul pentru care nu ar trebui să faci niciodată duș după ce ai mâncat. Are un mare impact negativ asupra sănătății
Sursa foto: Pixabay

Sunt anumite activități pe care mulți dintre noi le facem automat după ce mâncăm, însă acestea au un impact negativ asupra sănătății noastre. Specialiștii avertizează că obiceiurile precum dușurile calde sau consumul excesiv de lichide pot avea consecințe neplăcute asupra digestiei și a stării generale de bine.

Motivul pentru care nu ar trebui să faci niciodată duș după ce ai mâncat

Un duș sau o baie caldă sunt modalități populare de relaxare, însă aceste activități ar trebui evitate imediat după masă din cauza hipertermiei, care crește temperatura corpului cu un grad sau două. După o masă copioasă, corpul nostru direcționează fluxul sanguin către organele digestive, iar un duș sau o baie caldă pot perturba acest proces, afectând digestia și putând provoca disconfort, scrie Click.

O altă activitate de evitat după masă este somnul imediat. Culcarea imediat după ce ai mâncat poate duce la reflux gastric, indigestie sau arsuri la stomac. Specialiștii recomandă să aștepți aproximativ trei ore înainte de a te culca după masă pentru a permite procesului de digestie să se desfășoare în mod corespunzător și pentru a preveni disconfortul stomacal.

Consumul excesiv de lichide imediat după masă poate dilua sucul gastric și poate încetini procesul de digestie. Este recomandat să bei lichide în timpul meselor, însă în cantități moderate pentru a nu perturba echilibrul digestiei.

De asemenea, consumul excesiv de deserturi bogate în zahăr imediat după masă poate perturba echilibrul glicemic al organismului și poate duce la creșteri și scăderi bruște ale nivelului de glucoză din sânge, afectând nivelul de energie și putând provoca senzații de oboseală sau somnolență.

Ce impact are fumatul după masă

Fumatul imediat după masă poate agrava afecțiunile stomacului și ale esofagului. De asemenea, substanțele chimice din fumul de țigară pot irita mucoasa gastrică și esofagiană.

Mai mult, fumatul poate afecta fluxul sanguin către tractul digestiv, îngreunând procesul de digestie și absorbția nutrienților.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)