Proteste de amploare în Brazilia, după apariția unei interceptări telefonice între Dilma Roussef și fostul președinte Lula da Silva (VIDEO)

Proteste de amploare în Brazilia, după apariția unei interceptări telefonice între Dilma Roussef și fostul președinte Lula da Silva (VIDEO)
Foto: captură Youtube

Manifestații de amploare au avut loc miercuri seară în Btazilia, după apariția unei interceptări telefonice, în care se sugera că fostul șef al statului Luiz Inacio Lula da Silva ar fi primit un post în cadrul guvernului pentru a beneficia de o oarecare protecția față de acțiunile justiției, informează AFP.

În spațiul public a fost difuzată o convorbire telefonică între președinta Dilma Rousseff și fostul șef al statului, în care Rousseff își informează predecesorul că îi va remite rapid decretul de numire.

"Nu le folosi decat in caz de necesitate", i-ar fi spus președinta lui Lula da Silva, potrivit interceptării care a fost făcută publică de judecatorul federal Sergio Moro, cel care investighează cazul de corupție Petrobras.

"Venirea lui Lula va întări guvernul meu", afirma Dilma Rousseff, de publicarea convorbirii telefonice.

Dezvăluirile confirmă astfel că unui dintre scopurile numirii lui Lula în guvern este acela de a-l proteja pe Lula de o arestare în dosarul Petrobras, în condițiile în care miniștrii nu pot răspunde penal decât în fața Tribunalului superior federal.

În acest context, mii de brazilieni au ieșit în stradă, în fața sediului Președinției, și în capitala economica Sao Paulo.

"Suspendarea acum", a fost unul dintre mesajele protestatarilor.

În aceste condiții, sunt anunțate "măsuri judiciare și administrative", menite a "repara flagranta încălcare a legii și a Constituției de către judecatorul " Moro, a avertizat președinția.

Proteste de amploare în Brazilia

Urmăriți B1TV.ro și pe
`