Localnicii dintr-un oraș japonez, alertaţi să nu atingă o pisică „anormală”. Care este motivul

Localnicii dintr-un oraș japonez, alertaţi să nu atingă o pisică „anormală”. Care este motivul
Sursa foto: Dreamstime.com

Locuitorii unui oraș din vestul Japoniei au fost avertizați să stea departe de o pisică după ce aceasta a căzut într-un rezervor cu substanțe chimice otrăvitoare.

Ce au transmis autoritățile

Avertismentul vine după ce un muncitor din fabrică a găsit amprente galbene de labe care duceau departe de container, scrie BBC.

Imaginile de securitate au fost apoi revizuite și pisica a putut fi văzută fugind, lăsând o urmă de amprente de labe.

Oficialii din Fukuyama au cerut publicului să stea departe de animal și să raporteze poliției orice observări.

Se crede că felina curioasă se afla într-o cuvă de crom hexavalent, o substanță chimică foarte acidă și cancerigenă, de culoare portocalie și maro.

Un membru al personalului a găsit urmele labelor când au sosit ieri la serviciu la Fabrica de placare Nomura Fukuyama, potrivit site-ului de știri Asahi.

Avertisment pentru cetățeni

Echipa de mediu din orașul Fukuyama a avertizat publicul să nu atingă „o pisică care pare anormală”, dar a mai spus că animalul ar fi putut muri în urma incidentului.

Potrivit agenției de presă AFP, un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Incidentul ne-a trezit cu necesitatea de a lua măsuri pentru a preveni strecurarea animalelor mici, cum ar fi pisicile, lucru pe care nu ne-am anticipat niciodată până acum”.

Cromul hexavalent poate provoca iritații ale pielii, probleme respiratorii și orbire, iar personalul trebuie să poarte măști și mănuși de cauciuc atunci când lucrează în apropierea substanței.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”