PDL Cluj: Radu Bica, suspendat de drept din calitatea de membru al PDL după ce a fost arestat

PDL Cluj: Radu Bica, suspendat de drept din calitatea de membru al PDL după ce a fost arestat
Foto: ziuadecj.ro

Partidul Democrat Liberal a anunțat miercuri că vicepreședintele CJ Cluj, Radu Bica, cercetat pentru luare de mită, este suspendat din calitatea de membru al partidului, în urma arestării sale de către Curtea de Apel Cluj, relatează Mediafax.

„PDL Cluj a luat act de hotărârea Curţii de Apel Cluj în ceea ce priveşte situaţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica. Radu Bica a fost, de-a lungul anilor, un factor de echilibru şi corectitudine în interiorul PDL Cluj. Domnia sa se bucură de prezumţia de nevinovăţie, urmând ca aceasta să fie probată în faţa organelor abilitate. Din punct de vedere politic, îi sunt aplicate dispoziţiile articolului 23, litera c, din Statutul Partidului Democrat Liberal, fiind suspendat de drept din calitatea de membru al PDL”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii PDL Cluj.

Radu Bica a fost reținut de procurorii DNA Cluj luni seară, fiind acuzat de luare de mită și prins în flagrant. Curtea de Apel Cluj a emis marți un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, urmând ca avocații lui Bică să facă recurs la ÎCCJ.

Suspendarea definitivă din funcția de vicepreședinte al CJ Cluj poate avea loc doar dacă măsura arestării preventive pe numele lui Bica va rămâne definitivă la instanța supremă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`