Chiar în ziua în care a explodat cazul Şarapova, Federaţiile de şah şi bridge din România au fost avertizate că meldonium este interzis :)

Chiar în ziua în care a explodat cazul Şarapova, Federaţiile de şah şi bridge din România au fost avertizate că meldonium este interzis :)
Foto: gazetasv.ro

Hohote de râs la federațiile de bridge și șah din România. Luni, cu câteva ore înainte ca Maria Şarapova să anunțe că a luat substanța interzisă meldonium, Federația Română de Șah a primit un email de la Agenția Națională Anti-Doping prin care era informată că, începând din 1 ianuarie 2016, această substanță a intrat pe lista neagră a Agenției Mondiale Anti-Doping, informează ProSport.

Mesajul, semnat de preşedintele ANAD, Graţiela Elena Vâjială, a produs hohote de râs în sediu pentru că sportivi care mută nişte piese de lemn de câte 30 de grame erau avertizați că ar putea fi prinși dopați dacă folosesc substanța ce mărește rezistența la efort.

În timp ce angajații se amuzau copios pe seama avertismentului, Federația Română de Bridge primea o scrisoare similară. Practic, jucătorii de bridge care au în mână 13 cărţi a câte 1,8 grame fiecare erau avertizați să nu folosească meldonium.

Jurnaliștii de la ProSport l-au contactat pe președintele Federației Române de Bridge, politicianul Ludovic Orban, pentru a-l întreba în legătură cu aceste mesaje, iar reacția lui a fost pe măsură:

Domnule Orban, ştiaţi că federaţia pe care o conduceţi a fost avertizată de Agenţia Naţională Anti-Doping în privinţa interzicerii meldoniumului?
(Hohote de râs în telefon) Serios? Nu mi-am verificat mailul. (Râde din nou). Probabil că un funcţionar de la agenţie a trimis la toate federaţiile.

Cum găsiţi avertizarea?
Creierul uman nu are nevoie de meldonium. La bridge, nu ne folosim muşchii. Ne folosim creierul.

Sigur nu aveţi nevoie de anduranţă?
(Râde din nou în hohote) Auziţi, să sunaţi şi la federaţia de şah, poate le-au trimis şi lor.

Am verificat. Au primit.
(Izbucneşte într-un hohot molipsitor. După câteva secunde, răspunde amuzat) În regulă. Am luat la cunoştinţă şi vom veghea să nu avem cazuri de dopaj în bridge.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)