Ce sancțiuni riscă șoferii români care conduc cu permisul auto suspendat. Situațiile în care se dispune anularea acestuia

Ce sancțiuni riscă șoferii români care conduc cu permisul auto suspendat. Situațiile în care se dispune anularea acestuia
Sursa foto: Freepik.com

Uneori, șoferii români se aventurează pe străzile din țară și conduc chiar dacă au permisul auto suspendat. Este și cazul fostului prefect al județului Gorj, Dan Ilie Morega, care a fost prins de patru ori într-o singură lună cu permisul auto reținut.

Sancțiunile pe care șoferii români le primesc dacă conduc cu permisul auto suspendat

Șoferii români care conduc cu permisul auto suspendat riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau o amendă.

„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în Art. 335 (2) din Codul Penal.

Situațiile în care se dispune anularea permisului auto

Sunt mai multe situații în care polițiștii pot să anuleze permisul auto șoferilor români. Aceștia pot să rămână fără dreptul de a conduce când comit infracțiuni deosebit de grave, scrie promotor.ro.

Printre infracțiunile care pot fi sancționate cu anularea permisului se numără:

  • nerespectarea regulilor de circulație;
  • conducerea unui vehicul sub influența alcoolului;
  • conducerea unui vehicul fără permisului de conducere corespunzător categoriei;
  • conducerea unui vehicul care nu are drept de circulație în România, etc.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`