Transnistria cere oficial Rusiei „măsuri de protecție” a regiunii separatiste „în fața presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”

Transnistria cere oficial Rusiei „măsuri de protecție” a regiunii separatiste „în fața presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jordi Boixareu

Așa-zisa conducere a Transnistriei a solicitat oficial ajutorul Rusiei în fața presupuselor presiuni ale autorităților de la Chișinău, anunță Novosti PMR, miercuri, după congresul extraordinar al preștinșilor deputați de toate nivelurile din regiunea separatistă, transmite G4Media.ro.

Transnistria este o regiune separatistă care aparține de jure Republicii Moldova, dar care de facto și-a declarat independența în 1991 și nu este sub controlul Chișinăului.

Transnistria cere Rusiei „măsuri de protecție” din cauza „presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”

În Congresul extraordinar de miercuri, așa-zișii deputați de toate nivelurile din Transnistria au decis, printre altele, „să se adreseze Consiliului Federației și Dumei de Stat a Rusiei cu solicitarea de a pune în aplicare măsuri de protecție a Transnistriei în fața presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova. În Transnistria trăiesc peste 220 de mii de cetățeni ruși. Rusia participă la misiunea de menținere a păcii pe Nistru și este garant și mediator în procesul de negociere”.

Aceștia au decis, totodată, „să se adreseze Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite cu solicitarea de a ține cont de drepturile inalienabile ale poporului transnistrean, garantate de normele internaționale, de a opri încălcarea de către Moldova vecină a drepturilor și libertăților cetățenilor din Transnistria și de a preveni provocările care duc la o escaladare a tensiunii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)