Alegeri primare în SUA: Donald Trump a câștigat în trei state. Bernie Sanders, victorie surpriză în Michigan (VIDEO)

Alegeri primare în SUA: Donald Trump a câștigat în trei state. Bernie Sanders, victorie surpriză în Michigan (VIDEO)
Foto: redstate.com

Surpriză la alegerile primare democrate din Statele Unite. Senatorul Bernie Sanders a învins-o pe Hillary Clinton în statul industrial Michigan, în ciuda faptului că sondajele o arătau pe aceasta drept favorită certă. Fostul secretar de Stat a câştigat însă în Mississippi, astfel că numărul delegaţilor s-a împărţit aproape egal. La republicani, Donald Trump şi-a învins clar rivalii şi a înregistrat victorii în trei state, informează B1 TV.

Bernie Sanders a produs o surpriză după ce a învins-o pe Hillary Clinton în statul industrial Michigan în cursa pentru învestitura democrată în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie. Senatorul de Vermont a infirmat sondajele care o dădeau pe Hillary Clinton favorită şi a câştigat cu un avans minim.

”Rezultatul acesta înseamnă că această campanie, revoluţia poporului, revoluţia politică despre care vorbim, produce un ecou puternic peste tot în țară. Şi, sincer, noi credem că regiunile în care suntem cei mai puternici încă nu au votat”, a declarat Sanders.

În schimb, fostul secretar de Stat a câştigat în statul Mississippi, acolo unde a obţinut 83 la sută dintre voturile democraţilor.

Alegeri primare în SUA: Donald Trump a câștigat în trei state. Bernie Sanders, victorie surpriză în Michigan

#DIRECT_ONE_hun1tq#

De partea cealaltă, Donald Trump a câștigat alegerile republicane în Mississippi, Michigan şi în Hawaii.

”Numărul celor care au votat a fost imens, în fiecare săptămână. Avem democraţi care trec de partea noastră, un lucru important. Avem independenţi care trec de partea noastră, avem oameni care nu au votat niciodată cu republicanii şi nici măcar nu s-au gândit la acest lucru”, a declarat Trump.

În același timp, Ted Cruz și-a întărit statutul de cel de-al doilea clasat în cursa pentru nominalizarea republicană, după ce a câștigat alegerile primare în statul Idaho.

Senatorul de Florida Marco Rubio a înregistrat rezultate slabe şi a terminat ultimul în Michigan și Mississippi. Din acest motiv, presa americană susţine că el s-ar putea retrage din cursă săptămâna viitoare, dacă nu câştigă în Florida, statul în care este guvernator.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`