Documentarul Dahomey a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de film de la Berlin. Româno-americanul Sebastian Stan a obținut un Urs de Argint

Documentarul Dahomey a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de film de la Berlin. Româno-americanul Sebastian Stan a obținut un Urs de Argint
Sebastian Stan s-a născut la Constanța pe 13 august 1982. Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / Aurore Marechal

„Dahomey”, un documentar regizat de franco-senegaleză Mati Diop despre returnarea operelor furate de trupele franceze din Benin în 1892, a câștigat cel mai important premiu la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Ursul de Aur, potrivit AFP preluată de France 24.

Urs de Aur pentru Dahomey la Festivalul de film de la Berlin

„Ne onorează nu numai pe mine, ci pe întreaga comunitate invisibilă pe care o reprezintă acest film”, a declarat Mati Diop.

Pe poziția a 2-a s-a clasat „A Traveller`s Needs”, filmul regizat de celebrul sud-coreean Hong Sang-soo, a treia sa colaborare cu legendara franțuzoaică Isabelle Huppert.

Urs de Argint pentru Sebastian Stan

Sebastian Stan, actor cu origini românești, a obținut Ursul de Argint pentru rolul principal din satira americană „A Different Man”. El interpretează un personaj cu neurofibromatoză, o boală genetică generatoare de tumori desfigurante, care este vindecat cu un tratament medical inovator.

Vedeta româno-americană a descris producția drept „o poveste care este nu numai despre acceptare, identitate și adevăr de sine, ci despre desfigurare și dizabilitate – un subiect care a fost de mult trecut cu vederea de propriile noastre prejudecăți”.

Britanica Emily Watson a primit Ursul de Argint pentru rolul secundar din „Small Things Like These”.

Scriitorul german Matthias Glasner a primit la rândul său un Urs de Argint pentru cel mai bun scenariu din semi-autobiofragia tragicomică „Dying”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac