Un student din Franța este uimit de lipsa de poliție a românilor. „Avem viziuni diferite”

Un student din Franța este uimit de lipsa de poliție a românilor. „Avem viziuni diferite”
Sursa foto: captura video TikTok/ @clementdsls

Un tânăr din Franța a postat pe TikTok un videoclip în care a deschis cele mai ciudate lucruri pe care le-a remarcat în România pe durata șederii lui.

Francezul a venit în România pentru studii și a enumerat care sunt cele mai caudate lucruri pe care le-a observant în țara noastră, conform observatornews.

Băiatul, terifiat de lifturile vechi

Unul dintre lucrurile care l-au terifiat pe tânăr au fost lifturile vechi din țara noastră, iar dacă el avea deja frică de lifturi cele de la noi au accentuat temerea.

„Eu deja aveam frică de lifturi înainte să vin în România. Aici lifturile vechi sunt foarte ciudate și îmi este frică de ele. Acum locuiesc într-un bloc nou și e mai bine. La început, am fost terorizat de lifturile vechi”, a spus tânărul.

Alt aspect remarcat de el a fost politețea, iar el spune că există o diferență considerabilă întrea cea din Franța și cea din România, pentru că în țara noastră lipsește.

„Politețea din Franța și politețea din România sunt două lucruri total diferite. De exemplu, în Franța dacă nu spui „bună ziua”, „mulțumesc” sau „la revedere” la magazin, ești cel mai needucat om din lume. În România, când spuneam „bună ziua” casierei, ea nu îmi răspundea sau se uita urât la mine. La început, mă gândeam că făceam ceva greșit, însă am învățat că în ceea ce privește politețea, avem viziuni diferite”, a spus francezul.

Un lucru pozitiv pentru România: atenția la pietoni

Dar, un plus pentru România, pe care Franța nu îl are, este atenția și respectul șoferilor față de pietoni.

„ Șoferii au foarte mare grijă la pietoni și la trecerea de pietoni. În România, pietonii sunt prioritari, în Franța nu prea”, a mai adăugat tânărul.

@clementdsls #romania ♬ sunet original – Clément🇫🇷

Urmăriți B1TV.ro și pe
`