Iohannis, vizită oficială în Israel: Combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a României (VIDEO)

Iohannis, vizită oficială în Israel: Combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a României (VIDEO)

Întâlnire la nivel înalt în Israel. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la Tel Aviv pentru o vizită oficială şi s-a întâlnit deja cu preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin, informează B1 TV. Urmează întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu membri ai diasporei româneşti din Israel. Într-o conferinţă de presă comună, Klaus Iohannis a vorbit jurnaliștilor despre principalele puncte ale vizitei.

”Sunt încrezător că relaţiile neîntrerupte de prietenie dintre ţările noastre, cu o tradiţie de 68 de ani, relaţii bazate pe valori şi obiective comune, vor continua să se dezvolte şi să se extindă în beneficiul ambelor popoare”, a susținut Iohannis.

În declaraţiile de la Reşedinţa Prezidenţială „Beit Hanasi”, președintii celor două țări au vorbit despre relațiile dintre cele două state și despre consolidarea dialogului politic, diplomatic şi economic dintre România și Israel.

Iohannis, vizită oficială în Israel: Combaterea terorismului este un angajament ferm al României

#DIRECT_ONE_oyrmoi#

Unul din punctele de maxim interes a fost lupta comună pentru combaterea acțiunilor de terorism la nivel internațional.

”Combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a României. De aceea suntem membri ai Coaliţiei anti Daesh şi participăm la grupul de lucru de stabilizare al acesteia. Orice cooperare cu Israelul în lupta împotriva terorismului va fi o contribuţie comună la atingerea obiectivului major de a aduce pacea şi bunăstarea pe glob”, a declarat Klaus Iohannis.

În încheiere, acesta a ținut să reamintească faptul că, de la 8 martie 2016, România preia preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului și a vorbit despre modul în care România înțelege să prezideze.

„Avem ambiţia să devenim un centru regional de promovare a educaţiei cu privire la Holocaust şi de combatere a antisemitismului”, a subliniat Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`